Nastavak 70-godišnje tradicije

Nikad toliko ljudi ni hodilo kroz Plomin k'o od kada je Burra otprta

Kod nas se uvijek traži stol i mjesto više, kako zimi, tako i ljeti, pa stoga preporučamo da se vikendom svakako rezervira stol ili prošeta po plominskom starom gradu dok se ne nađe koji slobodan kutak u našem objektu. Naravno da se u ljetnim mjesecima više i bolje radi, a sve zbog naše pozicije jer smo okruženi mnogobrojnim kućama za odmor, ali i zimski period je jako dobar i održava se konstanta dobrog i uspješnog poslovanja, kaže vlasnica Matea Knapić

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Preko puta restorana Dorina u Plominu koji je vodila legendarna i nadaleko poznata vlasnica Dorina Knapić, a sada njezin sin Loris, na ulazu u starogradsku jezgru smjestila se Pizzeria-bistro Burra koju vodi Dorinina unuka i Lorisova kćerka Matea Knapić. Matea nastavlja dugogodišnju obiteljsku tradiciju u ugostiteljstvu i kaže da nije sve bilo lako ni idealno kad je krenula ideju pretvoriti u stvarnost.

(Snimio Branko Biočić)Matea Knapić (Snimio Branko Biočić)

- Za pokretanje projekta "Burra" tražili smo financijsku pomoć banaka koje su u tim početnim i ključnim trenucima sumnjale u cijelu priču pitajući nas: koliko ljudi živi u Plominu, tko će jesti pokraj termoelektrane, itd itd. Naša je zamisao bila da taj projekt odjekne dalje od našeg podneblja i nismo se oslanjali samo na lokalnu publiku te se na kraju upravo to i dogodilo. Naša zia Nada koja živi u starom gradu pokraj same crkvice sv. Jurja, kaže da "nikad toliko ljudi ni hodilo kroz Plomin k'o od kada je Burra otprta".

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Stefani Knapić i Kristina Nikolić zadužene su za slastice

(Snimio Branko Biočić)Burger, BBQ rebarca i pileća krilca (Snimio Branko Biočić)  

Plomin nije samo termoelektrana i visok dimnjak, Plomin ima dušu kao i naša Burra, to u konačnici ljudi prepoznaju i uvijek se rado vraćaju, govori nam Matea.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter