JOŠ JEDNA GASTRO OPCIJA

FOTO / Otvoren najnoviji restoran u Puli, koji je dio vrlo popularnog domaćeg lanca. Ovo je prvi van Zagreba!

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Novi u našem gradu, a prvi put izvan zagrebačkog prstena, u Puli je danas otvoren restoran Batak Grill.

Riječ je o zanimljivoj vijesti jer Batak je jedna od najpopularnijih hrvatskih franšiza ovog tipa, koja se nakon dugo godina poslovanja i širenja u metropoli, sada širi i na more.

A prva stanica je Pula - u sklopu trgovačkog centra City Mall, u prostoru kojeg je zauzimao očito neuspjeli pulski gastro projekt Nomad.

Kako je ovaj lanac restorana dio Victus grupe, u svom portfelju imaju i Leggiero barove, slastičarnice Torterie Macaron, WokMe, Mex, Pasta Fasta i Foodie Daily restaurant, te lanac trgovina muške odjeće Galileo, a Puležanima su sva ta mjesta poznata.

Znatiželjni, kakvi jesmo, došli smo do mjesta donedavnog restorana Nomad, gdje je već nekolicina naših sugrađana zauzela mjesta u novom objektu Batak Grilla, koji je, intervencijom u izgledu i uređenju prostora, već obilježio svoju prisutnost.

U Zagrebu Batak ima čak 14 restorana te nas je zanimao razlog zbog kojeg je prva iduća stanica postala Pula.

Kako u Puli već imaju razvijenu logistiku, odluka je, otkrivaju nam, pala na taj grad, i vjeruju da će ih građani prepoznati.

Batak, kao ugostiteljski brend, na tržištu je od 2011. godine, a ponuda im je očekivano i naglašeno mesna.

"Batak je jedini hrvatski lanac a la carte restorana i ponuda jela s roštilja, pored izbora mesa napravili smo neki "twist" pa imamo i predjela koja nisu tipično grillovska, tipa buratte, losos tartara, beef tartara i slično. Tako da, može se reći, imamo roštilj ponudu, ali s tim malim twistom, modernijim pristupom", opisala nam je, u nekoliko rečenica, zamjenica izvršnog direktora Batak restorana Nikolina Antić.

Pored toga, dodaje, uvijek imaju u ponudi i neko riblje jelo, a i vege opcije, tako da i na ovom mjestu svatko može pronaći nešto za sebe. Antić nam veli da im goste čine sve generacije. Nisu sezonalni restoran i rade dobro tijekom cijele godine, no u Puli svakako nije za baciti ni ljetnu navalu, kada je grad krcat.

Kako je riječ o lancu restorana, kod njih je, i ne samo kroz hranu, sve standardizirano i nema mjesta za kulinarske i ine improvizacije i kreacije.

"Želimo da gost u svakom Batak restoranu, neovisno gdje se nalazio, pojede isti komad mesa. Malo smo specifičniji jer smo lanac, a standarda se, osim kuhara, moraju držati i konobari. Težimo da gost ima cjelokupni doživljaj; od uređenja, usluge i hrane. Sve nam je istovjetno važno", pojasnila nam je naša sugovornica ono što možemo očekivati u ovom novom objektu u gradu.

Interijer je već sad uređen po istim obrascu kao i ostali restorani u lancu, i to namještajem - od stolova i stolica, do zanimljivih kauča, kao i zanimljivim dekorativnim detaljima - a cilj je da se u svakom Batku osjećate isto.

"Radit ćemo svakodnevno od 11 do 23 sata, a sve informacije imamo i na web stranici. Dostavu ćemo, čim se ekipa uhoda, imati i mi, kroz dostavne servise, a sve bi trebalo biti u funkciji sljedećeg tjedna", najavila je Antić.

Kako su otvorenje izveli poprilično tiho, bez pompe i posebnih najava, zanimalo nas je hoće li baš sve proći tako - "na mala vrata" - ili nas očekuje i nešto službeniji štih samog otvorenja.

Antić nam najavljuje kako će službenog otvaranja ipak biti, ali nije precizirala više od same najave termina - krajem sljedećeg tjedna.        

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of