ISTRA U KADRU

Film na izvornoj lokaciji: NAKON 30 GODINA JACKIE CHAN SE VRAĆA U MOTOVUN!

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Godine 1986. u Hrvatskoj je snimljena jedna od najvećih uspješnica kineske kinematografije – film "Božji oklop" ("Armour of God") u režiji oskarovca Jackieja Chana, koji igra glavnu ulogu, autor je scenarija, a izvodi i neke od pjesama na filmu

U sklopu projekta "Istra u kadru – film na izvornoj lokaciji", u petak, 14. lipnja u Motovunu će se premijerno prikazati "Božji oklop", film prepun humora, akcije i opasnih vratolomija, svojstvenih samo Jackieju Chanu.

Godine 1986. u Hrvatskoj je snimljena jedna od najvećih uspješnica kineske kinematografije – film "Božji oklop" ("Armour of God") u režiji oskarovca Jackieja Chana, koji igra glavnu ulogu, autor je scenarija, a izvodi i neke od pjesama na filmu.

Najljepše lokacije

Kako na samom plakatu piše, film "Božji oklop" snimljen je na najljepšim europskim lokacijama. Našao se tako uz bok atraktivnih francuskih, španjolskih, austrijskih, marokanskih lokacija i naš Motovun.

- Film je snimljen u hongkongško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film), pa je u bivšoj Jugoslaviji odabrano nekoliko lokacija na kojima se film snimao: Postojnska jama i Predjamski grad, te Samoborski dvorac, tržnica na Dolcu i naselje Trnje u Zagrebu.

Zanimljivost je da će film biti prikazan na izvornom, kineskom jeziku, a prvi put će ga gledatelji imati priliku gledati podnaslovljenog na hrvatskom jeziku. Zbog interesa stranih gostiju koji borave u Motovunu i okolici, prikazat će se i titlovi na engleskom jeziku. Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreča s repertoarom filmske glazbe. Istovremeno, u suradnji s udrugom Fotovun iz Motovuna predstavit ćemo izložbu plakata i fotografija sa seta u galeriji "Pet kula", vele organizatori projekta.

Obožavateljima Jackieja Chana i istočnjačkih borilačkih vještina, zasigurno će se dopasti prezentacija formi Tai Chi Chuana s oružjem i bez oružja, u izvedbi članova Wushu kluba Yuan Tong - Tai Chi Pula.

Projekcija je besplatna, a održat će se na motovunskom trgu (Trg Andrea Antico).

U filmu glume Jackie Chan, Alan Tam, Lola Forner, Rosamund Kwan, Božidar Smiljanić, Ken Boyle i John Ladalaski.

- Zloglasna sekta želi se domoći blaga – Božjeg oklopa. S obzirom na to da dio blaga posjeduje kolekcionar Bannon (Božidar Smiljanić), vođa sekte traži od Chana da pribavi ostatak blaga, u zamjenu za njegovu bivšu djevojku Lorelei (Rosamund Kwan), koju sekta drži kao taoca. Chan stiže u Europu te s Alanom (Alan Tam), svojim nekadašnjim prijateljem, a današnjim Loreleinim zaručnikom, moli kolekcionara da im ustupi blago kako bi spasili djevojku. No, ne ide sve po planu…

Svestrani glumac

Jackie Chan rođen je 7. travnja 1954. godine u Hong Kongu kao Chan Kwong Sang. Malo tko nije čuo za njega. Možemo slobodno reći kako se radi o svestranom glumcu koji je svoju popularnost stekao režirajući, producirajući i glumeći u brojnim filmovima (više od stotinu), a u Hong Kongu i diljem Azije vrlo je popularan i uspješan pjevač. Chan je svoju karijeru započeo kao kaskader, međutim život ga je odveo u sasvim drugom smjeru nakon susreta s glumcem i majstorom borilačkih vještina, Bruceom Leejem kojega je, nakon smrti, naslijedio na filmskome platnu.

Projekt "Istra u kadru-film na izvornoj lokaciji" predstavlja niz aktivnosti kojima je cilj promocija Istre kao filmske destinacije te razvoj filmskog turizma u Istri. Projekt se sastoji od revije filmova koji se prikazuju na izvornim lokacijama na kojima su snimljeni, filmske rute Istre i gradova te filmske mape Istre. Film ima dva zanimljiva turistička i promotivna trenutka; jedan je u vrijeme kada velik broj filmske ekipe boravi više dana u mjestu snimanja (recentni primjer Rovinja i filma "The Hitman's Wife's Bodyguard"), a drugi je trenutak kada gost, potaknut emocijama doživljenim u filmu, poželi posjetiti destinaciju u kojoj je film sniman.

Projekciju filma te popratne sadržaje, provode IKA-Istarska kulturna agencija i Istarska filmska komisija-Istria Film Commission, uz podršku Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Općine Motovun, Motovun Film Festivala i Udruge fotografa Fotovun.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of