tko je novi james bond

Potraga za novim tajnim agentom polako dolazi kraju

| Autor: Valentina Botica
Ilustracija (Snimio Goran Šimunov/Zadarski list)

Ilustracija (Snimio Goran Šimunov/Zadarski list)


Prošle su dvije godine otkako je Daniel Craig skinuo smoking i prestao piti protreseni martini. James Bond za kojeg su mnogi bili skeptični na početku, nakon pet odličnih filmova pomeo je publiku i postao jedan od najomiljenijih glumaca koji su imali čast biti 007. Međutim, iako je Craig pojavom sazrio kao dobro vino, 55 godina ipak nije idealna dob za fizički zahtjevnu ulogu britanskog agenta. Vrijeme je da Bond postane netko mlađi, jednako dobar, tko će moći stajati bok uz bok najboljim Bondovima svih vremena.

Zadnji nastavak, "Za smrt nema vremena", postigao je takav uspjeh da se popeo na vrh ljestvice filmova koji su najviše zaradili u 2021. godini, a procjenjuje se da je do sada zaradio 774,2 milijuna dolara. U filmu glumi i poznati Rami Malek, francuska glumica Lea Seydoux, ali i Afrobritanka Lashana Lynch, koja je na kraju filma znakovito postala 007. Ovo je ponukalo fanove na pogađanje - hoće li idući Bond biti žena, i to crnkinja?

Bond neće biti žena

Izgleda da neće. Barbara Broccoli, jedna od najuspješnijih holivudskih producentica, očito ne vidi ženu u ulozi britanskog špijuna. Kako je izjavila za The Hollywood Reporter 2021. godine, vjeruje u kreiranje snažnih likova za žene, a ne da se žene ubacuje u muške uloge.

Aaron Taylor-Johnson, scena iz fima "Bullet train"Aaron Taylor-Johnson, scena iz fima "Bullet train"

- Mislim da ne postoji dovoljno odličnih uloga za žene i važno mi je da radimo filmove za glumice, o ženama, rekla je.

Je li ta izjava iskrena ili smatra da društvo ipak neće tako dobro prihvatiti ženu kao Jamesa Bonda, što će rezultirati smanjenom posjećenošću kina i lošijom zaradom, ne možemo nego nagađati. Međutim, otvorena je za bilo koju rasu - važno je samo da je James Bond Britanac.

Henry Cavill, scena iz serije "The Witcher"Henry Cavill, scena iz serije "The Witcher"

Mnogo kandidata

Kao i uvijek, internet ima svoje mišljenje, a imaju ga i kladionice. Nekoliko se kandidata spominje češće od drugih, a moramo priznati, lako ih je zamisliti u ovoj ulozi.

Na vrhu ljestvice potencijalnih agenata 007 nalazi se 33-godišnji Aaron Taylor-Johnson, glumac koji je najpoznatiji po ulozi u filmovima "Kick-Ass" i "Noćne životinje", a nedavno je briljirao u filmu "Brzina metka" rame uz rame s Bradom Pittom. Odlične je fizičke spreme, što je važan kriterij odabira. Glasine kažu da je odradio uspješan sastanak s producentima Barbarom Broccoli i Michaelom G. Wilsonom.

Regé-Jean Page, scena iz serije "Bridgertonu"Regé-Jean Page, scena iz serije "Bridgertonu"

Međutim, opasna mu je konkurencija Henry Cavill koji se proslavio ulogom Supermana i čvrsto smjestio među omiljene holivudske glumce serijom "Vještac". Cavill je nešto stariji (ima 40 godina), što dodaje njegovoj karizmi i britanskom šarmu, a tko god je pogledao seriju "Vještac", zna da mu se fizičkoj formi ne može prigovoriti.

Idealan glumac u 30-ima

Producenti žele glumca u tridesetima, ali jedno se lice od skoro 50 godina strelovito popelo prema vrhu kandidata, barem prema kladionicama - riječ je o Cillianu Murphyju, koji je osupnuo svijet ulogom u filmu "Oppenheimer" u režiji Christophera Nolana. Murphy je također poznat po ulozi Thomasa Shelbyja u popularnoj seriji "Peaky Blinders", a unatoč dobi, mnogi ga itekako mogu zamisliti kao idućeg gospodina Bonda.

Cillian Murphy, scena iz filma "Oppenheimer"Cillian Murphy, scena iz filma "Oppenheimer"

A kakve su šanse da britanski agent napokon predstavlja i drugu rasu? Također velike. Jedno od imena koje se često spominje je Regé-Jean Page, 35-godišnjak koji je slavu stekao ulogom u vrlo popularnoj seriji "Bridgerton". Ne smijemo zaboraviti još jednog britanskog zavodnika, Toma Hiddlestona, koji je javnosti možda najpoznatiji kao Marvelov antagonist Loki, ali vidjeti ga u odijelu ljepše je nego ispod Lokijevih rogova, a britanskog mu šarma ne nedostaje.

Tko će od njih na kraju ponosno nositi ime Bond, još uvijek ostaje misterij, kako i priliči za jednog tajnog agenta. No, kako kaže Broccoli, bez glumca nema ni scenarija - jer je vrijeme da se kreira jedan novi lik, a lik je polazišna točka i iz njega nastaje novi koncept. Tako da se prije 2025. godine ne moramo niti nadati da ćemo u kino na 26. film o Bondu. Ipak, bilo bi lijepo uskoro barem krenuti zamišljati, kada bismo znali koga.

Tom Hiddleston, scena iz serije "Loki"Tom Hiddleston, scena iz serije "Loki"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini