počivala u miru

Preminula je glumica iz kultnog filma "Obitelj Adams"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Lisa Loring, glumica koja je glumila Wednesday Addams u prvoj ekranizaciji Obitelji Addams, umrla je u 64. godini od moždanog udara, prenosi Index.

Loring je umrla u subotu navečer u bolnici okružena obitelji, rekla je njezina kći za Variety.

"Otišla je mirno, a obje njezine kćeri su je držale za ruke", rekla je njezina prijateljica, autorica Laurie Jacobson. Jacobson je napisala na Facebooku da je Loring doživjela snažan moždani udar izazvan pušenjem i visokim krvnim tlakom i da je tri dana bila na aparatima prije nego što ih njezina obitelj odlučila isključiti.

Prva Wednesday u povijesti

Loring je glumila Wednesday Addams od 1964. do 1966. u prvoj adaptaciji dobivši ulogu kada je imala samo pet godina. Njezina izvedba jezive Addamsove kćeri, s njezinom gotičkom crtom i klasičnim kikicama, odjeknula je kroz film i TV, uvelike utječući na daljnje izvedbe lika.

Nedavna Netflixova adaptacija s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi iznjedrila je viralni ples inspiriran Lisinim pokretima iz originalne serije.

Loring je rođena kao Lisa Ann DeCinces na Maršalovim Otocima 1958., kasnije se s majkom preselila na Havaje, a zatim u Los Angeles. Počela se baviti manekenstvom kada je imala tri godine i ubrzo nakon toga dobila svoju prvu ulogu na televiziji, u medicinskoj drami Dr. Kildare.

Nakon što je odigrala ulogu Wednesday Addams, dobila je uloge u sitcomu The Pruitts of Southampton i špijunskoj drami The Girl from U.N.C.L.E. Zatim je igrala u seriji  As the World Turns. 


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum