GREEN TOUCH

POBJEDNICI ISTARSKE START-UP AKADEMIJE IZ 2019. IDU KORAK DALJE: Izdali su Vodič za uređenje apartmana i kuća za odmor temeljen na biljkama koje su prave, ali ih svejedno ne treba zalijevati

Hrvatska ima pregršt netaknute prirode, a nama je cilj tu prirodu donijeti u domove, no bez stresa i obaveza, jer stabilizirane biljke ne zahtijevaju stalnu njegu u smislu navodnjavanja, podrezivanja ili hranjenja, već samo minimalnu razinu pažnje, za razliku od umjetnih, odnosno plastičnih i pravih biljaka, kaže Luana Sinčić, partnerica u start-up tvrtki Green Touch uz Igora Pekića

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Luana Sinčić i Igor Pekić

Luana Sinčić i Igor Pekić


Luana Sinčić i Igor Pekić, autori poduzetničkog projekta uređenja prostora pod nazivom "Green Touch", kojim su 2019. godine ostvarili pobjedu na Start-up akademiji u Rovinju, nedavno su objavili Vodič za uređenje apartmana i kuća za odmor s naglaskom na zeleni ambijent i korištenje stabiliziranih biljaka u uređenju interijera.

Podsjetimo, njihov projekt Green Touch podrazumijeva uređenje prostora stabiliziranim biljkama Polar Moss koje zahtijevaju minimalno održavanje, odnosno nemaju potrebe za vodom, zemljom i svjetlošću te su uz to antialergijske i antistatične. One su žive biljke, no prošle su kroz osjetljiv postupak konzerviranja čime zadržavaju prirodan i svjež izgled koji traje godinama.

Zeleni zidovi

Stabilizirane biljke su prirodan indikator vlage i izolator zvuka, ne skupljaju prašinu, ne privlače kukce, pogodne su i za alergičare i jedini uvjet je da ih se ne izlaže direktnom izvoru topline. "Zeleni" zidovi trenutno su vrlo traženi u uređenju interijera, a osim toga, odlična su ekološka alternativa.

Green Touch

Luana Sinčić kaže da su se odlučili izraditi Vodič zahvaljujući konzultacijama s Anitom i Amelom Hadžipašić iz Start-up udruge nakon što su zajedno došli do konstatacije da njihov proizvod ima mnogo pozitivnih učinaka, a s druge strane da je to još uvijek nešto novo i revolucionarno na našem tržištu.

- Shvatili smo da moramo ljude upoznati sa stabiliziranim biljkama pa nam se za privatne iznajmljivače, ali i ostale, vodič učinio najboljom opcijom.

Green Touch

Hrvatska ima pregršt netaknute prirode, a nama je cilj tu prirodu donijeti u domove, no bez stresa i obaveza, jer stabilizirane biljke ne zahtijevaju stalnu njegu u smislu navodnjavanja, podrezivanja ili hranjenja, već zahtijevaju samo minimalnu razinu pažnje, za razliku od umjetnih, odnosno plastičnih i pravih biljaka. Postoji bezbroj načina na koje Green Touch može postaviti zid od mahovine u predvorje, ured ili dom. Možemo prekriti cijeli zid, uokviriti jednu sliku ili možemo izraditi bilo koje oblike po želji klijenta, ističe Sinčić.

Razne boje, teksture...

Riječ je o novom trendu, vrlo traženom na našim prostorima, koji je našao primjenu u uređenju kućanstva, poslovnih prostora, kuća za odmor i hotela. Uz to, biljka, odnosno dekoracija, može se personalizirati, biljke su dostupne u različitim bojama, teksturama i oblicima.

Green Touch

Njihov nedavno objavljeni Vodič za uređenje apartmana i kuća za odmor sadrži korisne savjete i trikove, počevši od toga kako planirati uređenje apartmana, koji namještaj odabrati, što svaka prostorija mora sadržavati te, naravno, zašto izabrati stabilizirane biljke i kako ih uklopiti u prostor i dati mu dašak zelenila.

Godinu dana nakon što su pokrenuli posao pitamo ih u kojem se smjeru kreće njihov projekt, s kime su ostvarili suradnje te s kakvim su se sve zanimljivim, ali zahtjevnim izazovima hvatali u koštac.

Green Touch

- U zadnjih godinu dana imali smo svakakvih zahtjeva, pa je tako i mašta imala dosta posla. Tu su mozaici s mahovinom, razni okviri, lampa s epoksidnom smolom, kugle, drvene grede koje smo pretvorili u vaze s raznim biljkama koje vise sa stropa. Od svih tih radova svakako bih izdvojila suradnju s pulskom firmom Terra verde, koja nam je omogućila da uljepšamo interijer zgrade u kojoj nije bilo uvjeta za prave biljke. Radi se o dvije zgrade, novoizgrađenoj na Stoji te adaptaciji stambeno-poslovne zgrade u Marulićevoj ulici u Puli. Trenutno spremamo kolekciju satova i ručno izrađenih keramičkih vaza u suradnji s umjetnicom iz Buja koja samo za nas izrađuje posebnu vrstu vaze kako bi se uklopila s mekanim jastučićima, to jest sa zečjom mahovinom. To su nam ujedno i najprodavaniji proizvodi u vidu poklona, kaže Sinčić.

Green Touch

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter