KOTATSU

Ludi japanski izum zbog kojeg kojeg cijelu zimu želimo provesti u ljenčarenju

| Autor: Ivana MAVRIĆ
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


Japanci imaju genijalno rješenje koje će izležavanje pod dekicom dovesti na sasvim novu razinu

Stigli su nam tmurni i kišni dani i ljenčarenje u toplini doma zvuči tako dobro. A kad je riječ o ljenčarenju, Japanci imaju genijalno rješenje koje će izležavanje pod dekicom dovesti na sasvim novu razinu, a zove se kotatsu, piše Novi List.

Riječ je o drvenom stoliću obloženom velikim, toplim prekrivačem koji zadržava toplinu. Ispod debelog prekrivača nalazi se električni grijač koji omogućava cirkulaciju vrućeg zraka i pruža vam maksimalnu toplinu i udobnost.

Dosjetljivi Japanci još su od davnina pronalazili genijalne načine kako održati toplinu unutar svojih slabo izoliranih domova i kotatsu je predstavljalo odlično rješenje pomoću kojeg je cijela obitelj bila na okupu i uživala u druženju i opuštanju u toplini doma.

Danas postoji i nešto modernija verzija tradicionalnog japanskog izuma i naziva se oki- gotatsu, a riječ je o mobilnim grijaćim stolićima koji se mogu razmještati po želji. Već zamišljamo posljepodnevno ljenčarenje uz knjigu i šalicu toplog čaja... Zvuči neodoljivo, zar ne?

01

02

03

04

05

Foto: Belle Maison, Instagram

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini