PRIRODNO I UČINKOVITO

DEZINFEKCIJA Ovo su prirodni sastojci uz koje ćete EFIKASNO OČISTITI SVAKU POVRŠINU U SVOM DOMU

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Netoksični domaći proizvodi za čišćenje nisu samo bolji za zdravlje, oni također mogu uštedjeti novac i zaštititi okoliš.

Jedna od tema o kojoj se posljednjih dana vode rasprave, zasigurno je dezinfekcija.

Rat s virusima koji prijete, mnogi smatraju, mogu se dobiti adekvatnim higijenskim ritualima. Upute o pravilnom čišćenju ruku, radnih površina i prostorija službeno je objavio Zavod za javno zdravstvo, ali se savjeti mogu čuti iz raznih izvora. Razgovori na ulici, u radnim kolektivima i za nedjeljnim ručkovima prije ili kasnije, završe na pranju i čišćenju te načinima uništavanja virusa i bakterija. A police u trgovinama sa sredstvima za čišćenje sve su praznije. Unatoč širokom dijapazonu različitih kemikalija za kojima posežemo pri čišćenju, ipak se sve više ljudi odlučuje na prirodna sredstva. Svijest o očuvanju ekologije raste kao i briga o nježnijem i odgovornijem odnosu samima prema sebi stoga se pronalaze rješenja od prirodnih sastojaka, ali snažna 

Netoksični domaći proizvodi za čišćenje nisu samo bolji za zdravlje, oni također mogu uštedjeti novac i zaštititi okoliš.

FOTO/Pexels

Prirodna sredstva za čišćenje štite okoliš i zdravlje

Proizvodi za čišćenje opterećeni kemijskim sredstvima nisu jedino sredstvo za održavanje kuće. Izrada vlastitih proizvoda smanjuje ambalažni otpad i smanjuje ispuštanje kemikalija iz kućanstva koje mogu pridonijeti zagađenju zraka i vode. Najbolje vijesti? Većina najmoćnijih sredstava za čišćenje možda se već nalazi na našim policama.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je kraljica univerzalnosti s tisuću lica i s dokazanim sposobnostima ubijanja virusa. Također učinkovito čisti, deodorizira, posvjetljuje i probija kroz masnoću i izvor prljavštine.

Kastilski sapun

Kastilski sapun stil je sapuna koji se pravi od 100 postotnih biljnih ulja (što znači da ne koristi životinjske proizvode ili deterdžente). Otapa masti i čisti.

Ocat

Uklanja masnoću, sapun i prljavštinu.

FOTO/Unsplash

Sok od limuna

Prirodni sok od limuna uništava plijesan, uništava masnoću i pretvara u sjaj površine. Također, divno miriše.

Maslinovo ulje

Ovo ukusno ulje iz kuhinje djeluje i kao sredstvo za čišćenje i poliranje.

Esencijalna ulja

Esencijalna ulja stekla su popularnost zahvaljujući aromaterapiji, ali ti prirodni biljni spojevi također dodaju izvrstan miris domaćim proizvodima za čišćenje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater