popis

Iskusna čistačica otkrila koje stvari nikada ne bi imala u kući: "Preteško i komplicirano za čišćenje!"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Iskusna profesionalna spremačica podijelila je popis stvari koje nikada ne bi imala u svome domu jer ih je, kaže, preteško čistiti. Victoria Kitson na TikToku je otkrila predmete koje izbjegava, a za neke od njih ne biste se nadali da bi mogli biti na popisu, prenosi slobodnadalmacija.hr.

U svom videu ona tvrdi da ljudi, kada kupuju, ne uzimaju u obzir koliko neki kućanski predmeti zahtijevaju zahtjevno čišćenje i na kraju ozbiljno požale što su to kupili.

"Jedan od takvih predmeta su venecijanske rolete. Klimave su i teško ih je čistiti, pa ih izbjegavam, dok žaluzine izgledaju vrlo slično ali su puno čvršće", rekla je Victoria.

Prelazeći na kuhinju, objasnila je da da bi oblik vašeg sudopera mogao pridonijeti skupljanju prljavštine. Kaže kako četvrtasti sudoperi olakšavaju nakupljanje prljavštine u kutovima ili nakupljanje kamenca. Okrugli sudoperi nemaju taj problem.

Što se tiče kupaonica, Victoria je rekla da je samostojeća kada dobra samo ako imate veliku kupaonicu. Ako kupaonica baš i nije velika, onda morate ući u kadu da bi s usisavačem očistili iza nje, što je komplicirano. Isto tako izbjegava klizna vrata na tuš kabini jer je čišćenje kompliciranije i traje dulje.

"Izbjegavam i slavine od nehrđajućeg čelika jer čim na njih dospije voda, ostavlja tragove kapljica. Može im trebati vječnost da se očiste jer ih morate čistiti i zatim polirati", kaže Victoria.

Osim toga, rekla je i kako ne bi uzimala metalne prekidače za svjetlo jer su otisci prstiju posvuda čim ih dotaknete te da su mat prekidači odlična alternativa. Također izbjegava podove visokog sjaja jer su mrlje vidljive.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter