Korisni savjeti

Ove stvari privlače moljce u vaš ormar. Pogledajte kako ih se riješiti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako se brinete o skupocjenim komadima odjeće, onda su moljci vjerojatno vaš najveći strah. U svojoj larvalnoj fazi, ovi insekti se hrane vlaknima životinjskog podrijetla kao što su vuna, kašmir, svila i krzno – upravo onim dragocjenim materijalima u vašem ormaru!

No, dobra vijest je da su moljci danas manje uobičajeni zbog češćeg kemijskog čišćenja i drugih higijenskih mjera. Ipak, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste osigurali da ne privlačite ove nametnike.

Ovo su, prema Best Life Online, glavne stvari koje privlače moljce u vaš ormar i kako se možete zaštititi:

Izbjegavajte nepotrebne stvari – moljci vole tamna, mirna mjesta i obično napadaju predmete koji su dugo nekorišteni. Redovito pregledavajte svoj ormar i koristite hermetičke vreće za pohranu kako biste smanjili njihova skrovišta.

Pazite na gužvu – pretrpanost ormarom također može biti problem. Kada su odjevni predmeti tijesno složeni, zrak ne može pravilno cirkulirati, stvarajući tamno i vlažno okruženje koje privlači moljce. Držite stvari dovoljno prostrano kako bi između njih bilo malo prostora.

Rabljeni predmeti – moljci nisu čest problem u modernim domovima, no najčešće se unesu zajedno s rabljenim predmetima. Pazite da sve što unesete u dom operete ili kemijski očistite kako biste izbjegli unošenje moljaca.

Održavanje čistoće – veš na podu ormara može biti privlačno mjesto za moljce, baš kao i dlake kućnih ljubimaca. Redovito čistite odjeću i prostor gdje se pohranjuje.

Prirodni materijali – moljci posebno vole prirodne materijale kao što su vuna, kašmir, krzno i svila. Držite ove predmete čistima i pohranite ih u hermetičke vreće, posebno kad ih ne koristite.

Ako primijetite moljce u svom ormaru, preporučuje se konzultacija s profesionalnim eksterminatorom kako bi se pravilno identificirao problem i poduzele odgovarajuće mjere zaštite, prenosi N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater