TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

ODGOĐEN BUZET CLASSIC RALLY: Oldtimer natjecanje također žrtva koronavirusa

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Dražen Fantinić, vlanik nekoliko oldtimer vozila i restaurator (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Dražen Fantinić, vlanik nekoliko oldtimer vozila i restaurator (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Epidemiološki uvjeti uzrokovani virusom Covid 19 odnijeli su još jednu žrtvu, odgođeno je međunarodno oldtimer natjecanje Buzet Classic Rally koje se u Buzetu - gradu oktana trebalo održati prve subote u studenom, kao najveći ovogodišnji nacionalni skup takve vrste. Sa startom u Buzetu, trasom kroz Sovinjak, Vrhuštinu, Hum, Ročko Polje, Ćićariju, Zrenj, Oprtalj i ciljem u Livadama, barem sudeći po već podijeljenim voucherima, trebalo je proći preko 150 posada iz pet zemalja.

Organizatori jesenje manifestacije, predsjednik Buzet Classic Cluba Dražen Fantinić, i sam vlasnik nekoliko oldtimer vozila i restaurator, te dopredsjednik Robert Marušić, posebno su podcrtali da je to za sada samo odgoda.

U slučaju da epidemioloških mjera više ne bude, razmatraju se dva datuma koja bi mogla doći u obzir za održavanje susreta, a oba su u travnju iduće godine i poklapaju se s blagdanom Sv. Jurja sveca zaštitnika Buzeta. Fantinić i Marušić također ističu da buzetski auto susreti imaju i turistički značaj za sredinu jer većina posada dolazi dan ranije, i odlazi dan kasnije.

Inače, novoosnovana oktanska udruga Buzet Classic Club, oldtimer natjecanje planirala je održati na desetu godišnjicu prvog buzetskog susreta starodobnih vozila koji je u to vrijeme bio jedinstven u europskim razmjerima, podsjetio je Marušić. Organizatori nisu robovali klasičnoj podjeli po godištima, nisu propisali kotizaciju, nisu predvidjeli identičan program za sve, ali su zato sve osmislili da u starom gradu Buzetu, na nekoliko starogradskih trgova i uličica, dočaraju prošlost vozila na kotačima praćenu glazbom, prema godinama starosti vozila koja su na pojedinom trgu bila izložena. Bilo je muzike iz 30-tih, 50-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Bio je to uz zvučnu kulisu, doista susret preko sto vrijednih starodobnih vozila bez presedana!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater