ZADNJI bez elektrifikacije s W16 motorom

FOTO / Mate Rimac predstavio novi Bugatti W16 Mistral od pet milijuna eura: "Izgradit će se 99 jedinica. BUGATTI JE PONOVNO RASPRODAN"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Mate Rimac Facebook)

(Foto: Mate Rimac Facebook)


Mate Rimac predstavio je u subotu ujutro prvi automobil koji je razvijen u Bugatti Rimac. Riječ je o modelu Bugatti W16 Mistral.

Rimac je otkrio i kako je riječ o posljednjem automobilu ove vrste te da već sa sljedećim modelom prelaze na novu generaciju hibridnih automobila.

Prema Rimčevim riječima, bit će proizvodeno 99 automobila od kojih će svaki koštati pet milijuna eura, a već su svi rasprodani.

“Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen u okviru tvrtke Bugatti Rimac. Proslava slavnog W16 – posljednjeg te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Izgradit će se 99 jedinica po 5 milijuna eura svaka. Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti) – sa svim proizvodnim mjestima za koje se govori do kraja 2025. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću”, napisao je Rimac.

Novi W16 Mistral imat će u sebi Bugattijev W16 quad turbo motor s 1.600 konjskih snaga, a bit će, kako kaže Rimac, zadnji “Bugatti bez elektrifikacije s W16 motorom”.

Foto: (Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)(Foto: Mate Rimac Facebook)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini