POSAO VRIJEDAN 600 MILIJUNA KUNA

Rimac Automobili i Pininfarina rade NOVI ELEKTRIČNI HIPERAUTOMOBIL

Rimac automobili

Rimac automobili


Talijanska kompanija Automobili Pininfarina najavila je suradnju s Rimac Automobilima kao vodećim tehničkim partnerom na proizvodnji prvog električnog hiperautomobila (PF0) te talijanske tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi 600 milijuna kuna.

»Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0«, piše u objavi na internetskoj stranici Rimac Automobila.

Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a biti će »otkriven« 2019. godine, najavljuje se u objavi.

Kako navode iz Rimac Automobila, taj ugovor značajan je korak za obje strane, jer Automobili Pininfarina osiguravaju inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji.

»Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil – PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila«, izjavio je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac

»Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u izniman automobil, PF0«, rekao je izvršni direktor Automobila Pininfarina Michael Perschke.

Predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac je prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi. Međutim, njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ih kao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina, navodi se u objavi.

Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Tvrtka Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini