UMAG: 14. MEĐUNARODNA IZLOŽBA POVIJESNIH VOZILA

Šarmeri na četiri kotača: Posebnu pažnju privukli "stogodišnjaci"

| Autor: Duška PALIBRK


U čast Dana grada Umaga danas je na Trgu slobode održana 14. Međunarodna izložba povijesnih vozila. Pozivu organizatora na ovu tradicionalnu manifestaciju, old timer kluba "Eppur si muove" odazvalo se 107 vozača iz šest zemalja. Uz svoja vozila ponosno su paradirali njihovi vlasnici u modnim kreacijama iz prošlog stoljeća, odgovarajući na mnoga pitanja znatiželjnika.

- Posebnu pažnju privukli su "stogodišnjaci" i to nekoliko primjeraka Forda A iz 1930., Dodgea iz 1924., Moris Couleia iz 1928. Ništa manje interesantni nisu bili ni modeli luksuznih Mercedesa SL 350, Porschea, Corvetta, VW ili sportskih Lancia, Alfa Romea te raskošnih kabrioleta MG, Morgan, Renault Caravelle, Triumph Spitfire, američke limuzine, kaže predsjednik Organizacijskog odbora Milan Vukšić.

14. Međunarodna izložba povijesnih vozila u Umagu14. Međunarodna izložba povijesnih vozila u Umagu

Točno u podne ulice grada vratile su se u povijest kada je prema turističkim naseljima Punta, Stella Maris i Katoro prodefilirala nepregledna kolona old timera. Nakon ručka, u popodnevnim satima razveselili i mještane Novigrada. Tu se, uz doček brojnih posjetitelja, program nastavio u mandraču. Nakon druženja s mještanima, na prigodnoj svečanosti svim sudionicima uručene su spomen plakete, zahvalnice i pehari.

14. Međunarodna izložba povijesnih vozila u Umagu14. Međunarodna izložba povijesnih vozila u Umagu

Posebnu nagradu za dolazak u Umag s dva vrlo posebna vozila, Buickom special iz 1958. i Fordom A iz 1930., dobio je njihov vlasnik Vladimir Čeh. Nagradu za poseban interes posjetitelja dobio je vlasnik Porschea 356 C iz 1964. Franco Mansutti.

Po povratku u Umag sudionike je dočekala gastro-zabavna manifestacija i koncert na Trgu 1. maja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter