Festival komedije i smijeha

FOTOGALERIJA / Završen 17. Zlatni zub: "Levan Beach Hotel" ukupni pobjednik

| Autor: Zvonimir Guzić


Svečanom dodjelom nagrada završen je 17. Zlatni zub - Festival komedije i smijeha u organizaciji POU Poreč u kojem je kazališna dvorana Poreč bila centar smijeha i zabave proteklih dvadesetak dana.

Ukupni pobjednik i dobitnik Zlatnog zuba je predstava "Levan Beach Hotel" Istarskog narodnog kazališta iz Pule koju je porečka publika proglasila najboljom komedijom davši joj najduži i najjači aplauz koji je izmjerio pljeskometar prisutan na svim predstavama, dok je Srebrni zub dobila posljednja predstava festivala izvedena netom prije završne ceremonije "Mali raj" glumačke družine Histrion. Nagrade je uručio Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i veliki podržavatelj festivala.

Zlatni zub oduševljeno su primili ravnateljica INK Gordana Jeromela Klaić, redatelj Jasminko Balenović i glumac Valter Roša.

"17. Zlatni zub u svom punom opsegu oborio je nove rekorde: na programu se našlo 10 predstava u 14 izvedbi, a kazalište Poreč unutar tri tjedna održavanja festivala posjetilo je oko 3.200 posjetitelja. Na programu su se našle predstave: "Levan Beach Hotel" Istarskog narodnog kazališta, velika produkcija s bogatim ansamblom i scenografijom koja je otvorila festival i naposljetku i odnijela prvu nagradu.

Zatim "50 nijansi zelene" Scenopolisa, predstava koja je potvrdila svoj status najdugovječnije predstave na riječkom području zahvaljujući izvrsnom glumačkom umijeću i lijepo zaokruženoj predstavi. Potom "Uvijek će nam ostati ljubav" Teatra Rugantino s velikim glumačkim imenima – Jelenom Miholjević i Draženom Čučekom, "Puni pansion" B Glad produkcije, monokomedijom u kojoj je Katarina Baban izvrsno i vrlo virtuozno iznijela 20-ak likova.

"Casabianca" u izvedbi Marija Lipovšeka Battifiace i Irene Grdinić predstava je za koju je postojala lista čekanja u slučaju oslobođenja mjesta, što sasvim dovoljno govori o njezinom statusu. Publika je imala priliku uživati i na "Prostim faktorima", stand up komediji Marka Dejanovića, kojoj je prethodio glazbeno-poetski performans u foajeu u izvedbi Matka Abramića na pisaćoj mašini i Benjamina Lamze na saksofonu.

"Testosteron" Teatra Exit, Ludens Teatra i Kulturnog centra Osijek sa sedmoricom izvrsnih glumaca održao se u dvije izvedbe zbog velikog interesa, kao i "Ja, trudnica" Kerekesh Teatra, zaista izvanredna predstava kojoj je naposljetku za mrvicu izmaknuo Srebrni zub. Na dječjoj predstavi "Gospođica Neću" Scene Gorica u tri izvedbe uživalo je oko 600 djece iz porečkih vrtića i škola, a festival je zaključen predstavom "Mali raj" glumačke družine Histrion, koja je svojom metapozicijom publiku zaista oduševila i zasluženo odnijela drugu nagradu, Srebrni zub", izvjestio je David Belas voditelja glazbeno-scenske djelatnosti u POU Poreč.

Posljednji dan festivala održane su čak četiri izvedbe, a samo u tom jednom danu kroz porečko kazalište je prošlo 900 posjetitelja.

Izvanredne nagrade ove su godine u sponzorstvu Fibra metala iz Sv. Lovreča i djelo Darija Filipovića, koji je na osebujan način, skečom, predstavio željezne kipiće s težinom vrijednosti porečkog festivala komedije i smijeha. Dario Filipović vlasnik je bravarije Fibra metali u okviru koje je dizajnirao i izradio nagradu. Ovo je samo dio njegova djelovanja, jer se ovaj multitalentirani izvođač aktivno bavi glumom, izvedbenom umjetnošću, likovnim i drugim djelatnostima.

"Uz Grad Poreč, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije i Valamar kao naše podržavatelje sponzore, treba istaknuti najvažnije – našu publiku. Jer upravo je naša publika razlog zbog kojega je ovaj festival tako sadržajan i uspješan. A i sama je publika, koja se na naše veliko zadovoljstvo stalno širi i profilira, glavni žiri za dodjelu nagrada. I ovim im putem želim od srca zahvaliti što je 17. Zlatni zub bio najsjajniji ikad!" rekao je na kraju Belas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini