sutra u galeriji rigo

Otvorenje izložbe "DodoStroh: Ozračje Novigrada - svjetlo, odrazi, suprotnosti"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mislav Klanac)

(Snimio Mislav Klanac)


U Galeriji Rigo (Velika ulica 5), u Novigradu, sutra, 27. travnja, u 19 sati, biti će otvorenje izložbe "DodoStroh: Ozračje Novigrada - svjetlo, odrazi, suprotnosti" fotografkinje Heidrun Strohmeyer (DODOSTROH).

- Predstavljaju se radovi austrijske fotografkinje koja ima poseban odnosno prema Novigradu gdje dolazi već dugi niz godina. Novigrad je za autoricu mjesto inspiracije i kreativnosti što se očituje u njezinim fotografijama, kroz koje pratimo njezin tehnički razvojni put, kao i njezino estetsko i konceptualno istraživanje prezentacijske logike jednog mjesta iskazanog vizualnim jezikom.

Umjetnički rad DodoStroh proizlazi, s jedne strane, iz likovnih umjetnosti (slikarstva i grafike), a s druge strane, iz tradicije analogne umjetničke crno-bijele fotografije. Prijelaz na digitalnu fotografiju otvorio joj je nove kreativne mogućnosti, posebno u žanru umjetničke reportažne fotografije –ulične crno-bijele fotografije.

Obilježja njezinih fotografija su uhvaćeni prizori nezamijećenih trenutaka koji prenose posebno raspoloženje gledatelju. Važni elementi njezinog umjetničkog izraza su svjetlo i sjena, kontrasti i odrazi. Formalna struktura njezinih 'slika' i perspektiva stvaraju napetost; prostorna dubina i prostorna podjela također igraju centralnu ulogu u njezinoj umjetničkoj fotografiji, navode organizatori.

Kustosica izložbe je Jerica Ziherl.

Izložba je otvorena do 16. svibnja, može se razgledati od ponedjeljka do subote od 18 do 21 sat.

Realizaciju izložbe omogućili su Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica Novigrad-Cittanova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum