Vrhunski jazz, Opus Dei: Laibach i "ButterfLy"

U Arheološkom muzeju Istre predstavljen program Pulskog kulturnog ljeta

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila: Vanesa Begić)

(Snimila: Vanesa Begić)


Na konferenciji za novinare u Arheološkom muzeju Istre predstavljen je program Pulskog kulturnog ljeta koji će se odvijati na Malom rimskom kazalištu od 30. svibnja do 24. kolovoza.

- Ne znam ako bismo ovogodišnje izdanje mogli nazvati prvim, drugim ili trećim, tri godine postoji taj koncept, taj program, krenuli smo lani, bilo je to prvo, odnosno nulto izdanje, ove godine smo uvelike obogatili programe, kojih ima čak 11, od toga deset na malom rimskom kazalištu i jedan u Areni. Lani je bilo osam programa. Tu su tri izvrsna jazz koncerata, ima i vrhunske klasike, etno glazbe, te smatram da Pula ima sjajne koncertne pozornice, uz Arenu i Kaštel od prošle je godine to ponovno Malo rimsko kazalište, kazala je pročelnica za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule Emina Popović Sterpin.

Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj rekla je da su programi iznimno bogati i da će biti zanimljivi i za turiste, te da sada nitko neće moći reći da nema događanja u Puli.

(Snimila: Vanesa Begić)(Snimila: Vanesa Begić)

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo kazao je da je Malo rimsko kazalište jedino antičko kazalište na području Hrvatske tako očuvano te ove godine nudi izvrsne programe, sve to. Za odabir programa imali smo, uz povjerenstvo osoba iz struke, i pomoć Marina Blaževića iz riječkog HNK-a za klasiku, te zatim i Domenica Briškija, Branka Sterpina i Gorana Farkaša.

- Svi će se programi odvijati na Malom rimskom kazalištu izuzev opere Madame Butterfly, koja će u izvedbi SNG Opere i baleta iz Ljubljane biti upriličena u Areni i to je najveća ovoljetna predstava, koja obuhvaća ekipu od čak 130 osoba. Na programu će biti i večer posvećena hrvatskim te istarskim skladateljima u suradnji pulske Muzičke akademije i zbora HRT-a, a izniman će biti i koncert "Opus Dei: Laibach", uz brojne visokokvalitetne jazz programe, kazao je Komšo ističući da je na programima ulaz besplatan za osobe s invaliditetom, a sve informacije o kartama i točnim datumima događanja bit će dostupne na internetskim stranicama Pulskog kulturnog ljeta koje će uskoro biti ažurirane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini