Ususret Međunarodnom danu plesa

Večeras u INK-u plesni program: Prezentacija "Choreopraksa" i repriza plesne predstave Matije Ferlina "Sad Sam Lucky"

| Autor: Mladen Radić
Pulski plesač Mark Marić u »Choreopraksa 2024.« (Foto: INK)

Pulski plesač Mark Marić u »Choreopraksa 2024.« (Foto: INK)


Ususret Međunarodnom danu plesa večeras, u subotu, u Istarskom narodnom kazalištu u 19 sati na Sceni 5. kat održat se prezentacija »Choreopraksa« koji je u okviru Plesnog studija INK-a osmišljen je kako bi zainteresirane polaznike uveo u različite koreografske prakse, pružajući im uvid u proces stvaranja te omogućavajući realizaciju vlastite kreativne ideje u prostoru i vremenu.

Ove godine, mladi plesači su se suočili s izazovom kreacije solo izvedbi, čime su dodatno obogatili projekt. Njihova pojedinačna umjetnička vizija i interpretacija predstavlja jedinstven uvid u kreativnost i talent koji proizlaze iz ovog inspirativnog procesa. Večeras je na rasporedu sedam točaka: »The greatest« - autor i izvođač je Noah Cvijanović, »Bitna« - autorica i izvođačica je Petra Balde, »Travka« - autorica i izvođačica je Rina Renier, »Timor« – autorica je Martina Božić, a izvođačica Zora Cvijanović, »To je to! Pschhhh« - autor i izvođač Mark Marić, »Rođenje znatiželje« - autorica i izvođačica Michelle Salome Kursar te »Meyou« - autorica i izvođačica Noa Pavlinović. Voditeljica i mentorica je Andrea Gotovina.

Pulski plesač Mark Marić u »Choreopraksa 2024.« (Foto: INK) (Foto: INK)

U 20 sati na Maloj sceni na rasporedu je repriza plesne predstave Matije Ferlina »Sad Sam Lucky«. Ova jednosatna solo izvedba koreografa i izvođača Matije Ferlina nastavlja se na niz romantične konceptualne serije »Sad Sam« koja je započela u siječnju 2004. u Amsterdamu.

Ferlinova izvedba »Sad Sam Lucky« fizički je odgovor na rad slovenskog avangardnog pjesnika Srečka Kosovela (1904. – 1926.) čija je ispovijedna poezija neprocjenjiva, duboka i suvremena duhom, prepuna unutrašnjih napetosti i stilskih slika, a istovremeno revolucionarna u idejama koje se isprepliću s izravnim razmišljanjima o pjesnikovoj vlastitoj osobnosti. Temeljeći se na kontinuiranoj relevantnosti Kosovelovih stihova, njegovu iskrenost, melankolična proročanstva i sentimentalnu tragediju – Ferlin u »Sad Sam Lucky« stvara iznimno fizičku, turbulentnu i emocionalnu posvetu ovom jedinstvenom avangardnom autoru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini