ZAGREB

Na Hrvatskim studijima počela nastava korejske kulture i jezika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tečaj korejske kulture i jezika počeo je u ponedjeljak, 14. rujna u Kampusu Borongaj na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, priopćeno je iz Hrvatskih studija (HS).

Na tečaj se, ističu, prijavilo 96 polaznika, što je izvan svih očekivanja, a oni će sljedećih 16 tjedana besplatno pohađati nastavu četiri sata tjedno. 

Upisna kvota popunjena je za samo pet dana, napominju HS i dodaju kako su najveće zanimanje pokazali studenti jer njih 79 pohađa tečaj, a najviše ih je s Filozofskoga, Pravnoga, Medicinskoga, Fakulteta političkih znanosti i Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj je upisalo i 13 osoba koje su u radnom odnosu te četiri srednjoškolca. 

Program organizira Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Chung-Ang u Seoulu i Zakladom Instituta kralja Sejonga iz Seoula. 

Tečaj vodi lektorica EunGyeong Kim iz Seoula, a administrativnu potporu osigurava Lina Seonghyun Kwon, studentica diplomskoga studija kroatologije. 

Dekan Fakulteta hrvatskih studija Pavo Barišić zaželio je dobrodošlicu lektorici EunGyeong Kim i polaznicima tečaja te izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska dobila prvi Institut kralja Sejonga i time postala članica velike međunarodne mreže. 

Napomenuo je kako je Zaklada Instituta kralja Sejonga otvorila institute u 76 zemalja, od čega u 26 europskih te dodao kako je u ovogodišnjem natječaju sudjelovalo preko 130 zemalja te odobreno 30 novih instituta. To je, naglasio je, velika čast za Fakultet hrvatskih studija. Dekan je rekao da će se korejska kultura i jezik učiti najmanje tri godine, a ako zanimanje i dalje bude veliko nastavit će se i ubuduće.

Prvi tečaj traje do 28. prosinca 2020., održava će se u tri skupine po četiri školska sata tjedno, a po završetku tečaja polaznici će dobiti potvrdu Instituta kralja Sejonga, koja omogućuje dobivanje studentskih i radnih viza u Južnoj Koreji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini