ZAGREB

4. Sveučilišni dan kvalitete online o izazovima u studiranju i poučavanju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Studiranje i poučavanje - izazovi 2020. tema je  4. Sveučilišnoga dan kvalitete što će se u petak, 27. studenoga, održati online putem sustava za mrežne seminare (webinare) Sveučilišnog računskoga centra Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) u skladu s epidemiološkom situacijom.

Sveučilišni dan kvalitete ove godine održava se u okolnostima velikih izazova s kojima se suočavaju i sveučilišta i države diljem svijeta zbog pandemije bolesti COVID-19. Posljedice snažnoga potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio područje grada Zagreba i okolice dodatno su pak utjecale na uvjete studiranja i poučavanja na Sveučilištu u Zagrebu tijekom ljetnoga semestra u akademskoj godini 2019./2020., navedeno je u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu kojim je u srijedu najavljeno održavanje Sveučilišnoga dana kvalitete.

Razmjena iskustava i kritičko promišljanje

Istaknuto je kako je zato, uzimajući u obzir sve aspekte trenutačnih okolnosti u kojima djeluju sveučilišta, program 4. Sveučilišnoga dana kvalitete posebice usmjeren na međusobnu razmjenu iskustava te kritičko promišljanje o daljnjem unaprjeđivanju sustava osiguravanja kvalitete studiranja i poučavanja u tzv. novom normalnom okružju.

Na početku 4. Sveučilišnoga dana kvalitete uvodno će govoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednica Nacionalnoga vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Mirjana Polić-Bobić, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Program je podijeljen u dva dijela: "Studiranje i poučavanje - izazovi 2020." i "Akreditacija studijskih programa i online nastava". U okviru prvoga dijela programa tako će izlaganje o važnosti i ulozi e-učenja i nastave na daljinu (online) održati pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima Srca Sandra Kučina Softić.

Rezultate istraživanja o procesu studiranja tijekom izvanrednih okolnosti na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj predstavit će Mina Đorđević i Željka Plužarić iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu Mirjana Hruškar upoznat će sudionike skupa s rezultatima ankete o provedbi nastave na daljinu na Sveučilištu u Zagrebu te o iskustvima studenata, nastavnika i čelnika sastavnica u ovim procesima.

Drugi dio programa posvećen akreditaciji studijskih programa i online nastavi počet će izlaganjem predsjednika Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu Damira Markučiča.

Potom će izlagati pomoćnica ravnateljice za visoko obrazovanje AZVO-a Sandra Bezjak te predsjednica Nacionalnoga vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Mirjana Polić-Bobić.

Moderatori 4. Sveučilišnoga dana kvalitete bit će prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Mirjana Hruškar i predsjednik Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu Damir Markučič.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of