LONDON

Britanija i BioNTech potpisuju sporazum o razvoju novih terapija protiv karcinoma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanska vlada i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija sklopit će sporazum kojim će se ubrzati istraživanja na području novih terapija protiv karcinoma, priopćio je britanski ministar zdravstva Steve Barclay.  

Barclay bi u petak trebao potpisati sporazum o razumijevanju s njemačkom tvrtkom BioNTech kako bi "najbolji lijekovi za karcinom bili ljudima dostupni što je prije moguće ".

To znači da će britanskim pacijentima oboljeli od karcinoma možda već početkom ove jeseni biti dostupne personalizirane mRNa terapije, uključujući i cjepiva protiv karcinoma.

BioNTech i Pfizer su zajednički razvilu mRNA cjepiva protiv novog koronavirusa.

U partnerstvu s britanskom vladom ta bi tvrtka do 2030. britanskim pacijentima mogla isporučiti oko 10.000 doza za liječenje karcinoma.

"Jednom kada se karcinom uoči, moramo biti spremni ponuditi najbolji lijek i terapiju što je prije moguće, uključujući terapije za karcinom dojki, pluća i gušterače", rekao je Barclay.

On smatra da je tvrtka koja je pomogla svijetu u borbi protiv covida-19 "savršen partner za sporazum o zajedničkom radu na cjepivima protiv karcinoma".

Britanski pacijenti će među prvima sudjelovati u ispitivanjima i testiranjima u cilju razvoja ciljanih, personaliziranih i preciznih vrsta liječenja korištenjem novih transformativnih terapija za liječenje postojećih karcinoma i sprečavanja povratka bolesti.

Ovaj sporazum, istaknuo je Barclay, nastavak je obećanja vlade da će u istraživanje i razvoj godišnje izdvajati 20 milijardi funti, a sve kako bi se pacijente učinkovitije liječilo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum