Otkrijmo ljepote prirode

U subotu popodnevno PJEŠAČENJE PO MALENICI

| Autor: Anton FINDERLE

Planinarsko društvo "Pazinka" u subotu s početkom u 17 sati organizira pješačenje po stazi Malenica što će ujedno biti i kraj projekta "Otkrijmo ljepote prirode" kojeg financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Ujedno će se obilježiti i Međunarodni dan pješačenja, koji se tradicionalno održava prve nedjelje u svibnju, no ove će se godine iznimno obilježiti ovim pješačenjem, budući da se tada nije moglo zbog lošeg vremena.

Pješačenje će se odviti pod vodstvom vodiča iz PD Pazinke. Zbog svoje ljepote, atraktivnosti i lakoće staze (u duljini od dva sata) staza je privukla veliki broj izletnika, a o njoj je objavljivano u brojnim lokalnim medijima i izletničkim blogovima. Klupice i ljuljačke koji su izgrađeni od akcije bili su u stanju raspada i neke su se već i raspale, a s obzirom da stazu koja je obnovljena često koriste starije osobe i djeca, bilo ju je potrebno dodatno opremiti sadržajima koji su prije postojali – klupicama i stolom.

Uz opremanje staze, ciljevi projekta su bili promocija zdravih stilova života te s obzirom na nezahtjevnost staze i promoviranje obiteljskog planinarenja.

Uz Zakladu ova manifestacija je financirana od strane Turističke zajednice središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini