ČOPOR

U Klubu pustolovaca po škrapama planiraju stići do lukobrana: Škraping je trening ravnoteže, koncentracija, A UJEDNO I PRAVA MALA PUSTOLOVINA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Što bliže moru (Snimila Kristina Mirković)

Što bliže moru (Snimila Kristina Mirković)


Ideja nam je, nakon lukobrana, po škrapama proći Ferijalni, Saccorgianu i Verudelu sve do Kanjona. U škrapingu smo tek odnedavno jer je to priprema za veće pothvate, kaže Boris Stermotić

 

Jeste li čuli za škraping? Nije to ništa egzotično, kolikogod naziv asocirao na nešto neobično, nesvakidašnje. Škraping je hodanje po stijenama, po nepristupačnijim dijelovima stijena, plaža, a to svakog utorka i četvrtka odrađuju u Puli, za sada na stijenama šetališta Lungomare, pustolovci iz Čopora.

Čopor je prvi besplatni klub pustolovaca u Hrvatskoj, i uz vikend pješačenje po (ne)pristupačnim stazama i putovima u Istri i šire, utorkom i četvrtkom od 17 do "škurega", a i poslije toga, treniraju po škrapama da steknu kondiciju za teže i zahtjevnije staze, vrhove, planinarenja, da hodaju po manje poznatim, pa i posve nepoznatim stazama.

Tarzanica najzahtjevnija

Glavni je tu, kako za Čopor tako i za Škraping, Boris Stermotić, a njega i grupicu entuzijasta zatekli smo ovog tjedna kod Mornara.

- Tu se okupljamo, i onda stijenama, pazeći da ne budemo više od dva metra udaljeni od mora, idemo sve do Stoje. Nekada idemo malo i u vodi, budemo mokri, ali svi sretni i zadovoljni. Ponekad nas zapljusnu i valovi, ali ništa nam ne smeta. Taj škraping radimo tek odnedavno jer je to priprema za veće pustolovine. To je svojevrsni trening ravnoteže, koncentracija, a ujedno i prava mala pustolovina. Ljudi tu dođu, neki se stalno vraćaju i pridružuju nam se za veće pothvate, neki odustanu pa nas prate s ceste, bude tu i nešto djece. Ideja nam je po škrapama propješačiti sve do Lukobrana, makar pred ljeto, a idući korak što se škrapinga tiče je otići kroz Ferijalni, Saccorgianu i Verudelu sve do Kanjona. Što se tiče Lungomara, najzahtjevniji dio je tamo kod Tarzanice, no sve uspijevamo odraditi, kazao je Boris Stermotić.

Osjećaju se bolje

Kristina Mirković vrlo je zadovoljna škrapingom nakon kojeg se izvrsno osjeća, pomaže joj u postizanju forme, a tu je i zbog toga što sudjeluje i aktivnostima Čopora. Zadovoljna je i Maja Cetina, kojoj su super te šetnje po škrapama, kao i Marini Guberina, koja veli da i dalje "škrapa" unatoč gipsu na ruci. Ovo simpatično društvo veli da se oni zovu škraperi, te, kako smo uvidjeli, vrlo su simpatični, puni energije.

Mogli smo vidjeti kako su s lakoćom hodali, bez ikakve poteškoće po škrapama, netko je bio malo vještiji, netko manje, no svi su prilično spretno hodali i išli prema cilju - Stoji.

Lijep sunčan dan, a i sve duži dani dakako da im pomažu u svladavanju oštrih stijena te da se osjećaju bolje i zdravije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter