SAN JE VAŽAN ZA ZDRAVLJE

KAKO I KOLIKO HRVATI SPAVAJU? Istraživači tvrde - Hrvatska je jedna od najneispavanijih zemalja u Europi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Uz ekstremne toplinske valove koji su zahvatili Europu, ne čudi da se mnogi bore s produktivnošću, ali i sa spavanjem, piše N1.

Kvaliteta sna zdravstveni je problem o kojem se često raspravlja, a istraživanja pokazuju da su oni koji redovito spavaju manje od sedam sati izloženi većem riziku od skraćivanja životnog vijeka.

Zainteresirani za kvalitetu sna Europljana, stručnjaci iz Forbes Advisora analizirali su podatke o online pretraživanjima kako bi otkrili koliki je problem spavanje u svakoj zemlji.

Hrvati imaju rezultat 86 od 100. U našoj zemlji je nešto manje od tri milijuna korisnika interneta, a 2700 pretraživanja odnosi se na načine za poboljšanje sna, prenosi Index.

S ocjenom nesanice 96 od 100, Španjolska je na prvom mjestu ove ljestvice. Više od 42 milijuna Španjolaca ima pristup internetu, a 52.380 pretraživanja odnosi se na spavanje.

Problema sa spavanjem imaju i Bjelorusi, koji su s rezultatom 93 od 100 na drugom mjestu. Na trećem mjestu je Češka, ocijenjena s 90 od 100. U top pet je i Mađarska s ocjenom 83 od 100. U toj zemlji ima više od 7 milijuna ljudi s pristupom internetu, a njih 6710 svakoga mjeseca pretražuje kako poboljšati svoj san.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum