KRENIZDRAVO.HR

JESTE LI ČULI ZA ZLATNO MLIJEKO? Otkrivamo kako pomaže kod viroze i prehlade

| Autor: Krenizdravo.hr
(Unsplash)

Prelazak iz ljeta u jesen predstavlja izazov za naš imunološki sustav koji može biti izložen raznim virozama i prehladama. Pripremite se na vrijeme!

Zlatno mlijeko je dobilo svoje ime zbog prekrasne žute boje koje mu daje kurkuma. Kurkuma je omiljen začin ayurvedske i kineske medicine, ali je njenu višestruku ljekovitu moć prepoznala i moderna medicina.

Kurkuma pomaže kod prehlada, sinusnog i bronhijalnog zagušenja, upale grla te raznih problema s kožom. Zato je drevno zlatno mlijeko od davnina priznato i cijenjeno u ayurvedskoj medicini.

Ayurveda je poznata po svojem umijeću kombiniranja namirnica s ljekovitim biljkama da bi se povećala njihova iscjeljujuća moć.

Za pripremu zlatnog mlijeka bit ća vam potrebno svježe kravlje ili bademovo mlijeko, kurkuma u prahu, ghee ili pročišćeni maslac, crni papar te med ili sladilo po želji. Ghee pomaže u uklanjaju toksina iz tijela i povećava pokretljivost zglobova te osnažuje vitalne organe. Crni papar ima oštro i zagrijavajuće djelovanje čime pojačava terapeutska i protuupalna svojstva kurkume. Med s kurkumom je najmoćniji prirodni antibiotik.

Recept za pripremu zlatnog mlijeka pronađite na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum