NJEGA KOSE

Razlika između običnog regeneratora i regenerirajuće maske te kada što koristiti

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Bez obzira na to je li vaša kosa prirodno suha ili osjetljivazbog previše pranja ili peglanja tri puta u jednom tjednu, vjerojatno ste stajali u prolazu s proizvodima za kosu i pitali se: trebam li kupiti regenerator ili masku za kosu?

Ali, jesu li maske za regeneraciju zaista vrijedne više cijene? Može li obični dubinski regenerator djelovati jednako dobro?

Je li regenerirajuća maska bolja od običnog regeneratora?

Jedan nije tehnički bolji od drugog, samo rade malo drugačije. Regenerator je lakše konzistencije, obnavlja vlažnost i preporučuje se za svakodnevnu upotrebu.

Maska je više od debljeg vlakna koje vraća mekoću i sjaj i savjetuje se korištenje jednom do dva puta tjedno, a ne svakodnevno. Dakle, ako svakodnevno perete kosu, dobra je ideja imati pri ruci obje vrste proizvoda. 

Trebaju li neki tipovi kose uvijek koristiti masku ili regenerator?

Maska više koristi suhoj ili grubljoj teksturi kose nego običnom regeneratoru. Ako vaša kosa nije suha ili gruba, frizer će vam zasigurno preporučiti korištenje običnog dubinskog regeneratora.

Međutim, to ne znači da nikada ne biste trebali koristiti masku za kosu. Uvijek je dobro imati jedan pri ruci za svaki slučaj. Ako smatrate da je maska možda preteška, držite se regeneratora i ostavite ga dulje kao da ga tretirate kao masku.

Na kraju krajeva, čak i ako vam je kosa većinu vremena mekana i dobro navlažena, postoje prilike poput izlaganja suncu, pretjerane upotrebe vrućih alata ili jednostavnog potrebe za pranjem kose češće nego inače, koje na kraju dovedu do tvoja kosa suha.

Uvijek je dobra ideja imati jedan pri ruci kako biste svojim pramenovima dali malo više njege kada je to potrebno.

Kako dodatno iskoristiti svoj regenerator?

Jeste li primijetili da vam je kosa u posljednje vrijeme posebno suha? Umjesto da zamijenite trenutni proizvod ili date novac za nešto novo, prvo pokušajte malo dulje ostaviti regenerator ili masku s kapom za tuširanje.

Primjena malo topline iz sušila također može dodatno pojačati svaki proizvod. Naime, toplina djeluje kao dirigent koji pomaže prodrijeti u kutikulu vlasi. Ako odlučite koristiti toplinu, neka se ohladi ili koristite hladnu vodu za ispiranje.

To će vam pomoći zatvoriti kutikulu kako biste osigurali zaključavanje proizvoda.

Ostavite regenerator da djeluje dvije ili tri minute također će povećati dobrobit za vašu kosu. Dakle, nakon nanošenja, prođite kroz ostatak svoje rutine tuširanja. Kad završite, spremni ste za ispiranje.

Još jedan savjet je da iscijedite kosu nakon šamponiranja i prije regeneracije. Obavezno nanesite proizvod na kosu koja je bila malo iscijeđena nakon šamponiranja – ne želite da previše vode u kosi razrijedi proizvod.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini