ZANIMLJIVA INICIJATIVA

UZ SVJETSKI DAN ŠUMA: Očuvajmo šume - razglednicama

| Autor: Mladen RADIĆ

Udruga Modelna šuma "Sliv rijeke Mirne" će zajedno sa svojim članovima, a to su Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Park Prirode Učka, Šumarski institut te općine i gradovi u centralnom i sjevernom dijelu Istre pokrenuti od danas javnu kampanju o šumama i bioraznolikosti u Hrvatskoj

U subotu, 21. ožujka, u svijetu će se obilježiti Dan šuma, u što je uključena i lokalna Udruga Modelna šuma "Sliv rijeke Mirne" (www.slivrijekemirne.hr) koja je članica Međunarodne mreže modelnih šuma i Mreže za komunikaciju o šumama (Forest Communication Network).

Udruga će zajedno sa svojim članovima, a to su Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Park Prirode Učka, Šumarski institut te općine i gradovi u centralnom i sjevernom dijelu Istre pokrenuti od danas javnu kampanju o šumama i bioraznolikosti u Hrvatskoj.

Okvir za razglednica

Ta kampanja znači da će Centar za invazivne vrste Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča podijeliti putem Facebooka, Instagrama i Twittera okvir za razglednice. Građani koji žele sudjelovati u kampanji će s predloženim okvirom izraditi svoju razglednicu fotografiranjem biljaka i životinja svoga kraja koje će potom objaviti i dijeliti do subote, 21. ožujka kad će Forest Communicators Network Mediteran i FAO (Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda) s novonastalim razglednicama iz raznih zemalja obilježiti Svjetski dan šuma na svojim online platformama.

Bioraznolikost

Cilj ove svjetske kampanje je produbljivanje svijesti o tome koliko su šume važne za očuvanje bioraznolikosti, te da se istaknu endemične životinjske i biljne vrste svake pojedine zemlje kao vrijedna prirodna baština koja je prevrijedna da bi se izgubila. Jedna od poruka je da su šume dom za 80 posto biljnih i životinjskih vrsta, a moto je "Prevrijedno da bi se izgubilo".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater