WASHINGTON

U Bijelu kuću stigao novi stanar, štene njemačkog ovčara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Bijelu kuću u ponedjeljak je stigao novi stanovnik predsjedničke rezidencije, štene njemačkog ovčara po imenu "Commander" (Zapovjednik), kojega je predsjednik Joe Biden s ponosom predstavio.

“Dobrodošao u Bijelu kuću, Zapovjedniče”, tvitao je Biden uz fotografiju šteneta koje trčkara s teniskom loptom u gubici.

Potom je podijelio videosnimku u kojoj je američku javnost upoznao s "najnovijim članom obitelji Biden", a na njoj se vidi kako američki vrhovni zapovjednik prilazi četveronožnom Zapovjedniku i obraća mu se s "hej, prijatelju."

Na snimci se vidi i kako Biden baca loptu prema novome ljubimcu, a potom oboje ulaze u Bijelu kuću u pratnji američke prve dame Jill Biden.

Commander je bez sumnje dobrodošla razonoda za američkog predsjednika, kojemu posljednjih tjedana politički rejting pada, a zasigurno mu ne ide u prilog ni činjenica da je njegov zakon o socijalnoj sigurnosti i planu potrošnje odbijen usred rasta broja slučajeva zaraze covidom-19.

Bijela kuća nije objavila dodatne informacije o psiću zanimljivog imena. 

Zapovjednik je treći pas koji se pridružio Bidenima u službenoj rezidenciji američkih predsjednika. Nova obitelj u Bijeloj kući nastavlja s tradicijom posjedovanja kućnih ljubimaca, prekinutoj za vrijeme mandata bivšega predsjednika Donalda Trumpa koji ih nije imao.

Bidenovi su u Bijelu kuću stigli s njemačkim ovčarima Champom i Majorom, no Champ je u lipnju uginuo u dobi od 13 godina, a Major je imao problema s prilagodbom na život u Bijeloj kući pa više ne živi ondje nego u obiteljskoj kući Bidenovih u Delawareu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater