ZAGREB

Švedski Opeth nastupit će 22. ožujka u Tvornici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova žestoke glazbe u zadnja tri desetljeća, veliki Opeth, dolaze na svoj premijerni koncert u Hrvatsku 22. ožujka iduće godine u Tvornicu kulture, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Ekskluzivni klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela Åkerfeldta i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika u metal žanru.

S gomilom studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualni "In Cauda Venenum" objavljen prošle godine, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u zadnje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji uz povremena skretanja prema starim žešćim smjerovima ima sada sve više upliva.

Do sad su objavili deset studijskih albuma, tri live albuma, dva box seta, i tri DVD-a. Naoružani bogatim katalogom i na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na niz prog bandova.

Na koncertu u Tvornici kulture predgrupa će im biti islandski rockeri The Vintage Caravan.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum