AMSTERDAM

Slijepi putnik preživio u prostoru za kotač aviona na letu od JAR-a do Amstredama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Živ slijepi putnik otkriven je u prostoru za kotače u prednjem dijelu teretnog zrakoplova koji je u nedjelju sletio u amsterdamsku zračnu luku Schiphol iz Južnoafričke Republike, priopćila je nizozemska vojna policija.

"Muškarac se, s obzirom na okolnosti, osjeća dobro i prevezen je u bolnicu", stoji u priopćenju policije, zadužene za nizozemsku graničnu kontrolu.

Glasnogovornica policije Joanna Helmonds rekla je da muškarčeva dob i nacionalnost još nisu utvrđeni.

"Naša prva briga bila je, naravno, njegovo zdravstveno stanje", istaknula je.

"Mogu reći da je bez sumnje vrlo neobično da netko uspije preživjeti takvu hladnoću na tolikoj visini - vrlo, vrlo neobično", kazala je glasnogovornica, dodavši da policija još ne kani otkriti o kojem se zrakoplovom prijevozniku radi. 

Preživljavanje leta u prostoru za kotače je rijetko, ali nije nemoguće. Po nedavno objavljenim podacima američke Federalne uprave za zrakoplovstvo (FDA), 129 ljudi pokušalo tim načinom stići u Ameriku od 1947. godine, a preživjelo ih je 29.

Nije objavljeno s koje je destinacije navedeni zrakoplov poletio za Amsterdam, ali komercijalnim zrakoplovima od Južne Afrike do Nizozemske otprilike treba 11 sati, radi li se o izravnim letovima. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of