PODRŠKA ULJANIKOVCIMA

'Djeca Afrike za brodogradilište Uljanik': Mališani se odrekli svojih paketa pomoći za djecu radnika

Facebook Dejan Nemčić

Facebook Dejan Nemčić


'Pakete ćemo proslijediti za djecu radnika Uljanika i time im pomoći u početku nove školske godine'

Dejan Nemčić, profesor iz Hrvatske koji je dvije godine tijekom ljeta predavao geografiju i opremao škole u Africi s ciljem pomoći obrazovanju na tom kontinentu, na Facebooku je objavio fotografiju podrške brodogradilištu Uljanik.

Naime, na fotografiji se može vidjeti kako trojica dječaka iz Tanzanije drže natpis "Djeca Afrike za brodogradilište Uljanik", a kako je Nemačić napisao dječaci su se odrekli paketa koje im je mislio poslati, a koji će biti proslijeđeni djeci radnika Uljanika.

"Moji mali suradnici i ja smo zajedničkim snagama odlučili pomoći njihovim vršnjacima, djeci radnika Uljanika u ovim teškim vremenima! Iako skromni i u nemoguće teškim uvjetima života u Africi, a mnogi nisu nikada ni vidjeli školski pribor, spremno su se odrekli mojih paketa koje sam im mislio poslati, piše portal vijesti.hr.

Te pakete ćemo proslijediti za djecu radnika Uljanika i time im pomoći u početku nove školske godine! Obrazovanje je temelj svake države, to znaju i djeca u Africi. Mi smo mali kotačić pomoći", napisao je Nemčić na Facebooku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter