WASHINGTON

Rocketman u Bijeloj kući: Biden ugostio Eltona Johna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki predsjednik Joe Biden, prva dama Jill Biden i oko 2000 obožavatelja u petak su u na južnom travnjaku Bijele kuće uživali u nastupu glazbene legende i aktivista Eltona Johna, koji je trenutno na dugoj oproštajnoj turneji po Sjedinjenim Državama.

Britanska superzvijezda je pod otvorenim nebom uz glasovirsku pratnju izvela hitove kao što su "Rocketman", "Your Song" i "Tiny Dancer", što je u jednom trenutku Bidena i rasplakalo.

"Kao i brojni drugi Amerikanci, naša obitelj voli njegovu glazbu", rekao je Biden predstavljajući pjevača.

"Može se reći da je glazba Eltona Johna promijenila naše živote", dodao je.

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, djelatnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima.

John je kazao da je nastup u Bijeloj kući "šlag na torti" karijere tijekom koje je dobio priliku nastupiti u prekrasnim dvoranama diljem svijeta. U stankama između pjesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem Programa hitnog plana predsjednika SAD-a za pomoć od AIDS-a (PEPFAR).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini