ZAGREB

Restart u kampanje doku-izolacije nudi tri popularna filma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Producentska kuća Restart pokreće u okviru kampanje za mjere doku-izolacije, novu akciju kojom nudi tri popularna naslova, priopćeno je u srijedu iz Restarta.

Pored 20 besplatnih naslova na platformi volimdokumentarce.net, moguće je pogledati biografski dox 'Ptica na žici', snimljen tijekom europske turneje Leonarda Cohena 1972. godine. Bit će dostupan 48 sati besplatno počevši od srijede, 8. travnja.

Iako je redatelj Tony Palmer film dovršio 1974., Cohen je odlučio stopirati njegovo prikazivanje smatrajući ga previše kontroverznim. Gotovo četrdeset godina vjerovalo se da je original trajno izgubljen, sve dok menadžer Franka Zappe slučajno nije pronašao desetke prašnjavih kutija s natpisom „Bird on Wire“. Restauracija je trajala godinama, a film je u konačnici sastavljen od tri tisuće oštećenih fragmenata. Njegovo prikazivanje prije smrti je odobrio i s?m Cohen, naglasivši kako mu je drago da je »taj nesporazum napokon riješen«.

Uz nisku naknadu bit će dostupna još dva popularna naslova: biografski film 'Stieg Larsson – Čovjek koji se igrao vatrom' te glazbeni dox 'Carmine Street Guitars', priopćeno je iz Restarta.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater