RIM

Polemika u Italiji zbog služenja mise na madracu na napuhavanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Katolički svećenik potaknuo je polemiku u Italiji jer je u nedjelju u Crotoneu, u Kalabriji, na jugu, služio misu u kupaćim gaćicama, a kao oltar mu je poslužio madrac na napuhavanje.  

U priopćenju objavljenom na njegovoj mrežnoj stranici, nadbiskup Crotonea je kritizirao svećenikovu odluku rekavši da "euharistijsko slavlje ima svoj osobit govor koji čine pokreti i simboli koje treba poštovati i vrednovati". 

Zbog velike vrućine i nedostatka hlada Mattia Bernasconi, milanski svećenik, odlučio je služiti misu u moru na završetku ljetnog kampa u kojemu su boravili milanski volonteri iz udruge Libera koja upravlja zemljištem oduzetim mafiji.

Događaj su zabilježile kamere i prenijelo više medija. Na snimkama se može vidjeti svećenika golog poprsja ispred improviziranog 'oltara' okrenutog prema svojim vjernicima u kupaćima.

Don Mattia je u srijedu na stranici župe objavio pismo upućeno nadbiskupiji u kojemu ističe da mu "nipošto nije bila namjera obezvrijediti euharistiju ni iskoristiti ju za slanje drugih poruka".

"Riječ je tek o misi kojom se trebao završiti radni tjedan s mladima koji su boravili u kampu", rekao je, uputivši ispriku.

Državno odvjetništvo u Crotoneu vodi istragu zbog "vrijeđanja vjerskih osjećaja", navode agencije.

Potporu svećeniku pružio je zastupnik Sjeverne lige (krajnja desnica) Manfredi Potenti koji ga je na Twitteru pohvalio zbog "odvažnosti da kršćanske vrijednosti donese na plažu".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater