Forbesova lista

Ovaj poduzetnik najviše je profitirao u pandemiji

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto:Pixabay)

Ilustracija (Foto:Pixabay)


Elon Musk najbogatiji je čovjek na svijetu i to za 100 milijardi dolara u usporedbi si drugim najbogatijim čovjekom, Jeffom Bezosom.

Prema najnovijoj Forbesovoj listi bogataša, izvršni direktor Tesle dosegao je neto vrijednost od 282 milijarde dolara, dok neto vrijednost bivšeg šefa Amazona iznosi 180,2 milijarde dolara.

Međutim, kako se podaci ažuriraju, od Forbesove objave Muskova vrijednost blago je pala na 274,3 milijarde dolara.

Njih dvojica proteklih su se godina izmjenjivali na poziciji najbogatijeg čovjeka svijeta. Oba poduzetnika odvažila su se na svemirska putovanja sa svojim poduzećima SpaceX i Blue Origin.

Kako je objavio Forbes, nijedan milijarder nije imao više koristi od pandemije od Muska, koji je 2020. godinu započeo s neto vrijednošću od 26,6 milijardi dolara, prenosi Index.hr.  

Ta je brojka značajno porasla kako je cijena dionica njegove tvrtke za električne automobile porasla na neočekivane nove visine. Ovaj 50-godišnji poduzetnik nedavno je postao i najveći dioničar Twittera nakon što je kupio 9,2 posto tvrtke.

Milijarder je preuzeo udio od 2,89 milijardi dolara u platformi, što je gotovo četiri puta veći udio od njenog osnivača, Jacka Dorseyja. Bezos je, pak, prošle godine prodao svoje dionice Amazona u vrijednosti od 8,8 milijardi dolara, a neke je i poklonio. Sada, prema Forbesu, posjeduje tek 10 posto tvrtke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater