KOPENHAGEN

Originalne NASA-ine fotografije misija Apollo prodane za 160 tisuća eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Serija originalnih NASA-inih fotografija iz misija Apollo prodana je za ukupno 160 tisuća eura na dražbi u Kopenhagenu ovog tjedna.

Serija od 74 fotografije u privatnom vlasništvu iz misija Apollo uključuje i povijesnu šetnju Mjesecom Buzza Aldrina tijekom prvog slijetanja na Mjesec u srpnju 1969.

Fotografija Buzza Aldrina u astronautskom odijelu i Neila Armstronga, koji je snimio fotografiju i čiji se odraz vidi na Aldrinovom viziru, predstavljena je na naslovnici časopisa National Geographica i Lifea 1969. godine.

Fotografija u boji izlaska Zemlje snimljena tijekom misije Apollo 8 1968. prodana je po najvišoj cijeni od oko 12.000 eura.

Originalne NASA-ine vintage fotografije izdane su u ograničenom broju za znanstveno proučavanje i objavljivanje u međunarodnim časopisima.

"Ono što ovu kolekciju čini jedinstvenom je veličina zbirke i činjenica da ovo ne viđate na globalnom umjetničkom tržištu svaki dan", rekao je direktor prodaje i procjene Bruuna Rasmussena, Kasper Nielsen, za Reuters u intervjuu uoči aukcije.

Aukcijska kuća priopćila je da je prodavač stranac povezan s Danskom, ali nisu otkrili identitet ni prodavača ni kupaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater