ZAGREB

Opća Opasnost u Boogaloou 21. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Legendarni županjski rockeri Opća Opasnost održat će koncert u Boogaloo Clubu u petak, 21. listopada, objavio je organizator koncerta Boogaloo Zagreb

Bend je početkom listopada proslavio 30 godina od prvog koncerta, što će biti dodatan povod večeri za pamćenje.

Opću Opasnost osnovali su dvojica mladih Županjaca, Slaven Živanović - Žiža i Pero Galić 1992. godine, tada obojica u sastavu 131. brigade Hrvatske vojske. Godinu kasnije godine snimili su i objavili svoj prvi studijski materijal, album u obliku kasete, koji je naslovljen jednostavno „Opća Opasnost“.

U jesen iste godine ulaze u studio, pod produkcijom Marijana Brkića iz Parnog Valjka snimaju, a 1994.g. konačno i objavljuju svoj prvi službeni album, „Treba mi nešto jače od sna“.

Pjesme "Opća Opasnost", "Jednom kad noć", “Nebeski znak” i "Treba mi nešto jače od sna" probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

Opća Opasnost je odonda nanizala desetak diskografskih izdanja i postala jedan od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj. Dobitnici su i nagrada Fender Roland te Mega Muzika Award.

Svoj su status potvrdili i kao predgrupe svjetskim zvijezdama kao što Whitesnake, Uriah Heep i Bon Jovi.

Bend danas čine Pero Galić (vokal), Slaven Živanović “Žiža”, Igor Kolić (bas), Vlado Soljačić “Sojka” (gitara), Josip Kamenski “Kameni” (bubnjevi) i Branimir Jovanovac “Bani” (klavijature).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum