POPULARNA APLIKACIJA

WhatsApp izgubio milijune korisnika. Evo zašto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog vrlo lošeg pojašnjenja procesa ažuriranja uvjeta korištenja, milijuni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama. 

Čini se da je napuštanje platforme bilo toliko masovno da je WhatsApp bio primoran odgoditi primjenu novih uvjeta, prvobitno zakazanih za 8.veljače na 15. svibnja, prenosi Guardian. 

Zamisao je bila pokrenuti kampanju s ciljem ograničenja štete da bi se korisnicima pojasnila priroda izmjena.

U prva tri tjedna siječnja, platforma za razmjenu poruka Signal širom svijeta je stekla 7,5 milijuna novih korisnika, a Telegram je dobio 25 milijuna novih korisnika, dok je WhatsApp 12. siječnja pao s osmog na 23 mjesto najviše preuzimanih aplikacija u Velikoj Britaniji.

Nasuprot tomu, po podacima koje prati analitička tvrtka App Annie, Signal 6. siječnja nije bio ni među prvih tisuću najpreuzimanijih aplikacija u Velikoj Britaniji, no do 9. siječnja postao je najpreuzimanija aplikacija u zemlji.

Niamh Sweeney, direktorica javnih politika WhatsAppa za Europu, Bliski Istok i Afriku, odboru za unutarnje poslove je rekla kako vjeruje da je egzodus povezan s ažuriranjem uvjeta usluge tvrtke.

Pojasnila je da je ažuriranje trebalo omogućiti dvije stvari: novi skup značajki povezanih s poslovnim porukama te pružiti veću transparentnost kada su posrijedi postojeće politike privatnosti.

"Željeli bismo razjasniti da ažuriranje ni na koji način neće utjecati na privatnost razmjene poruka s prijateljima i članovima obitelji", izvijestili su iz tvrtke WhatsApp.

 

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini