AUCKLAND

Lego kockica ispala dječaku iz nosnice nakon dvije godine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Lego kockica koja je zapela u nosnici sedmogodišnjeg dječaka s Novog Zelanda, ispala je odande nakon dvije godine, piše New Zealand Herald.  

Sameer Anwar (7) igrao se svojim 'legićima' 2018. godine i tada je jednu sitnu kockicu stavio u nosnicu. Dječakov otac Mudassir Anwar je, kako pišu novozelandski mediji, ispripovijedao da mu je sin jednog dana kazao da je izgubio jednu kockicu i da mu je ona zapela u nosnici.

"U jednom mu je trenutku iz nosnice uistinu provirio sitan komadić Lego kockice. Sve smo pokušali da je odande izvučemo, no bezuspješno", rekao je Sameerov otac. 

Ispripovijedao je da su potom sina odveli liječniku koji nije uspio ništa pronaći. Kazao im je da je kockica vjerojatno već ispala ili će nekako stići do probavnih organa i iz organizma nestati prirodnim putem.

Od tada se Sameer više nije žalio, a obitelj je na problem zaboravila. 

No tijekom proteklog vikenda Sameer je pomirisao šećerni prah na kolaču, što ga je potaknulo da kihne i mali crni djelić je izletio iz nosa.

Roditelji kažu da se dječak iznenadio i preplašio kad je vidio što mu je izletjelo iz nosnice.

Američki mediji koji su prenijeli priču pišu da su Lego kockice predmet brojnih istraživanja.

Jedno je pokazalo da bi za razgradnju plastičnih kockica u oceanima bilo potrebno 1300 godina, a sada se zna i to da im za 'ispadanje' iz nosnice trebaju dvije godine.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum