LONDON

Julian Assange i njegova partnerica najavili vjenčanje u zatvoru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Julian Assange i njegova partnerica prijavili su namjeru vjenčanja u zatvoru u kojem se nalazi osnivač WikiLeaksa.

Stella Moris rekla je kako se nada da neće biti daljnjeg ometanja njihovih planova za vjenčanje, nakon što je par prethodno optužio upravitelja zatvora i ministra pravosuđa Dominica Raaba da to sprječavaju.

Posjetila je Assangea u srijedu u zatvoru Belmarsh, na jugoistoku Londona, gdje je zatočen dok Sjedinjene Države nastavljaju pravne korake da osiguraju njegovo izručenje kako bi se suočio s optužbama za odavanje vladinih tajni.

Rekla je: "Danas Julian i ja konačno registriramo našu namjeru da se vjenčamo ovdje u zatvoru Belmarsh. Trebali smo to napraviti prije tri tjedna. Naravno, okolnosti nisu idealne, ali mi je laknulo što je razum prevagnuo i nadam se da više neće biti miješanja u naše vjenčanje".

“U Velikoj Britaniji svatko tko je dovoljno star, bez obzira tko je i odakle je, ima osnovno ljudsko pravo stupiti u brak s kim želi. Ovo pravo je zapisano u zakonu. Julian nije optužen ni za kakav zločin u ovoj zemlji, on ne služi kaznu, njegov zatvor nema nikakvu svrhu osim da produži i pogorša njegovu patnju. Nadam se da će nepravda ove situacije brzo biti okončana kako bismo mogli uživati ??u braku izvan zidina Belmarsha kada on bude oslobođen."

Par je zaručen niz godina i pokušavaju se vjenčati unatoč sudskom postupku.

Imaju dvoje djece, sinove Gabriela (4) i Maxa (2).

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum