NEW DELHI

Indijac završio na doživotnoj zbog ubojstva supruge kobrom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indijac koji je proglašen krivim za ubojstvo supruge ugrizom kobre dok je spavala, dobio je rijetko dosuđivanu kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

Sooraj Kumar (28) uhićen je prošle godine u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ugriza zmije.

Sud u okrugu Kollam ovog je tjedna proglasio Kumara krivim za ubojstvo i trovanje njegove supruge (25) te za raniji pokušaj ubojstva pomoću druge zmije otrovnice, izvijestio je pravni portal Live Law.

Sudac M Manoj osudio je Kumara na dvije uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtjev tužiteljstva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme, izvijestili su domaći mediji.

Žena je doživjela smrtonosni ugriz u svibnju 2020. dok je bila na liječenju od ujeda zmije samo nekoliko tjedana ranije, što je izazvalo sumnje u njezinoj obitelji.

Njezina je obitelj tvrdila da ih je njezin suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja - skovao je plan koji uključuje unajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ugrizima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubojstava ugrizima zmija u predmetu u kojemu je odbio jamčevinu za ženu i njezinog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njezinu svekrvu u sjevernoj državi Rajasthan 2019.

Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je dokazati da je ugriz zmije bio s namjerom izazivanja smrti, rekla je tužiteljica G Mohanraj, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su posljednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korištene kao "oružje za ubojstvo", izvijestili su mediji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum