NEW YORK

Film "Tenet" tijekom vikenda u Sjevernoj Americi zaradio 20 milijuna dolara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nakon višemjesečne odgode zbog pandemije koronavirusa, prvi holivudski blockbuster u zadnjih šest mjeseci, SF film "Tenet" Christophera Nolana konačno je premijerno prikazan i u kinima Sjeverne Amerike, tjedan dana kasnije nego na međunarodnom tržištu. 

Po podacima tvrtke za analizu prihoda od prodaje karata, Exibitor Relations,  tijekom vikenda je u SAD-u zaradio oko 20 milijuna dolara.

U uobičajenim bi okolnostima taj iznos bio zabrinjavajuć za distributera filma, tvrtku Warner Bros., no s obzirom na produkcijski budžet od 200 milijuna dolara i ostale okolnosti radi se o vrlo dobrim brojkama, osobito ako se uzme u obzir da je trenutačno otvoreno samo 65 posto američkih kino dvorana i da su otvorena kina broj gledatelja na projekciji ograničila na 25 do 40 posto maksimalnog kapaciteta.

"Doslovno nema konteksta za usporedbu ovakvih rezultata u vrijeme pandemije s bilo kakvom drugom situacijom. Ovo je presedan i svaka usporedba sa svijetom prije pandemije nepravedna je i neutemeljena", stoji u priopćenju za javnost Warner Brosa jer mnoga kina zbog pandemije covida-19 rade smanjenim kapacitetom.

Po pisanju Hollywood Reportera, film je na međunarodnom tržištu od početka prikazivanja zaradio 150 milijuna dolara, a samo u Kini protekli je vikend utržio gotovo 30 milijuna dolara.

Glavne uloge u Tenetu igraju John David Washington i Robert Pattinson, a sniman je u sedam država. 

Za razliku od Warner Brosa, Disney je je svoj blockbuster "Mulan" preusmjerio na platforme, a premijera zadnjeg filma o Jamesu Bondu, "Nema vremena za umiranje", koji bi u kina trebao stići u travnju, odgođena je za studeni.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini