ZAGREB

Celtic punkeri The Mahones u Močvari 1. ožujka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Celtic punk veseljaci The Mahones nastupit će u nedjelju, 1. ožujka, prvi put u Hrvatskoj u zagrebačkoj Močvari, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency. 

The Mahones je kanadski punk bend inspiriran irskom glazbom osnovan, kako i priliči, na Dan sv. Patrika davne 1990. godine. Osnovao ga je Finny McConnel, koji se rodio u Dublinu, s idejom da ima bend koji njeguje etiku radničke klase sa snažnim utjecajem irske kulture.

Kao glavni utjecaj navode Poguese od kojih su derivirali i samo ime - "Pogue Mahone" na irskom znači "poljubi me u dupe". Do sada su izdali 13 albuma, a zadnjeg od njih "Love, Death & Redemption" promovirat će na koncertu u Močvari.

Surađivali su s brojnim poznatim imenima kao što su Jake Burns (Stiff Little Fingers), Simon Townshend (The Who), Ken Casey and Rick Barton (Dropkick Murphys), Dave Baksh (Sum 41), Johnny Fay, Gord Sinclair (The Tragically Hip), Ian D'Sa (Billy Talent)...

Svojim pjesmama obogatili su nekoliko filmova, od kojih se “Paint The Town Red 2010” našla u završnoj sceni filma "Boksač" s Mark Wahlbergom i Christianom Baleom, koji je osvojio dva Oscara.

Ljubitelji bendova kao što su Flogging Molly, Dropkick Murphys, The Pogues, Rumjacks i The Real McKenzies ne bi smjeli propustiti taj koncert, napominje organizator.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater