DUBLIN

Bono napisao pjesmu Talijanima u karanteni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Vođa grupe U2 Bono objavio je svoju prvu pjesmu od 2017., nadahnutu i posvećenu Talijanima u karanteni zbog pandemije koronavirusom, piše Guardian u srijedu.

Bono je novu pjesmu "Let Your Love Be Known" objavio na svom Instagramu uz poruku: "Svim Talijanima koji su je nadahnuli.. svim Ircima, svima koji su u teškoj situaciji, ali još pjevaju. Liječnicima, sestrama, borcima na prvoj liniji, vama pjevamo". 

Za pjesmu, vjerojatno snimljenu u njegovu domu u Dublinu, Bono je rekao da ju je napisao sat vremena prije nego što je objavio. Izvodi je sam, uz klavir. 

Stihovi ga vode pustim ulicama Dublina i govore o izolaciji i strahu izazvanu širenjem zaraze. Očito je bio nadahnut snimkama izoliranih Talijana koji su zadnjih dana izašli na balkone i pjevali jedni drugima. 

Pjesma je objavljena u utorak, na dan svetog Patrika, irskoga sveca zaštitnika, čije su proslave diljem svijeta otkazane zbog koronavirusa i zabrana javnih okupljanja. 

U2 nije objavio album od "Songs of Experience" 2017. godine. Prošle i pretprošle godine bili su na svjetskoj turneji u povodu tridesete godišnjice izlaska legendarnog albuma "Joshua Tree".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini