SYDNEY

Australski vatrogasci spasili kuću i ostavili poruku "isprike" jer su popili mlijeko

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Australac Paul Sekfy podijelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kući spasili od požara, a potom se ispričali je su popili mlijeko iz njegova hladnjaka. 

Sekfy se vratio u svoj dom u Novome Južnom Walesu te ondje zatekao poruku lokalnih vatrogasaca: "Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli spasiti vašu kuću. P.S. Dugujemo vam mlijeko"; pisalo je u poruci. 

Australija se već danima bori s požarima u kojima su dosad stradale tri osobe te je izgorjelo 150 kuća. Više od 60 požara gori u Novome Južnom Walesu, piše BBC.

Sekfy je poruku pronašao u kuhinji. U njoj se vatrogasci ispričavaju što od vatre nisu uspjeli spasiti i spremišta pokraj kuće, no Australac kaže da bolju poruku nije dobio još "od jutra nakon vjenčanja".

Fotografiju poruke podijelile su stotine ljudi, a stigla je i do vatrogasca koji ju je napisao. "Drago mi je što je poruka stigla do vas", napisao je Kale Hardie-Porter na Facebooku. 

"Sklonili smo se u vašu kuću i ondje ugledali hladnjak", dodao je te se ispričao za "užasan rukopis" uz objašnjenje da je bilo "kasno i da se ništa nije vidjelo". 

"Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti nešto pozitivno u tako strašnim uvjetima", napisao je Hardie-Porter.

Premda je Sekfyjeva kuća spašena, u njoj se više ne može živjeti, napisao je vlasnik na Facebooku. "Nema struje ni vode. Prljavo je i vjerojatno će sve biti puno dima još tjedan dana", napisao je.

U New South Walesu živi šest milijuna ljudi. Vlasti upozoravaju da bi se okolnosti mogle pogoršati jer temperatura u nekim dijelovima doseže i preko 37 Celzijevih stupnjeva. Zbog požara je zatvoreno više od 600 škola. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of