BORBA ZA ODŠTETU

Tužio bolnicu i zatražio milijardu dolara: Tvrdi da je psihički obolio prisustvujući supruginom carskom rezu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jedan je muškarac podnio tužbu protiv bolnice tražeći milijardu dolara odštete jer mu je dopustila da prisustvuje ženinom porodu.

Anil Koppula, tvrdi da mu je promatranje carskog reza njegove supruge u siječnju 2018. uzrokovalo pojavu "psihotične bolesti". Stoga je tužio Kraljevsku bolnicu za žene u Melbourneu, u Australiji, radi naknade štete, kako je vidljivo iz sudskih dokumenata, piše The Independent.

"Gospodin Koppula tvrdi da je bio potaknut na prisustvovanje porodu ili mu je bilo dozvoljeno da promatra suprugin porođaj, te da je vidio unutarnje organe i krv svoje supruge… On tvrdi da je bolnica prekršila dužnost da skrbi o njemu i da mu je dužna platiti odštetu", navodi se u dokumentu.

Tijekom sudskog postupka Koppula je izjavio da je promatranje poroda ne samo izazvalo "psihotičnu bolest" kod njega već i dovelo do "raspada njegova braka".

Carski rezovi izvode se u nekim okolnostima koje vaginalni porođaj čine teškim ili opasnim. Ponekad se izvode ako žena nosi više od jedne bebe, ako je dijete preveliko da bi se rodilo vaginalnim putem, ako je dijete u pogrešnom položaju ili ako je zdravlje majke ili djeteta u opasnosti, piše na stranici Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH).

Kada se žena podvrgava carskom rezu, članovi obitelji koji su s njom u sobi trebali bi biti svjesni vlastitog ponašanja, obrazlažu u zdravstvenoj tvrtki Banner Health, koja nema veze s ovom tužbom. "Iako su rijetki takvi slučajevi, nekim očevima može pozliti – čak i kad ne gledaju sve što se događa", rekla je Karleen Lee, iz Banner Healtha, na web stranici tvrtke. "Nemojte se prebrzo dizati sa stolice i obavijestite anesteziologa ili kirurški tim ako se osjećate loše. Oni znaju kako pomoći očevima, bilo kroz razgovor ili pomoću inhalatora kojim se sprječava nesvjestica", kaže Karleen Lee, kako prenosi The Independent.

Predstavnici Kraljevske bolnice za žene su na sudu tvrdili da osoblje ustanove nije prekršilo "dužnost o skrbi" i da Koppula nije pretrpio nikakvu zdravstvenu štetu zbog boravka u ustanovi. Bolnica je stoga  zatražila prekid sudskog postupka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater