ORIGINALNA ATRAKCIJA

FOTO / Pogledajte kako izgleda golemi kukuruzni labirint izrađen kod Ivanić-Grada

| Autor: Hina
(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)


U blizini Ivanić-Grada, u Dubrovčaku Lijevom, uz obalu Save izrađen je kukuruzni labirint Hrvatica veličine 18.000 metara četvornih sa kilometrom staza za istraživanje.

Ideja za labirint potekla je iz želje da se ruralnom prostoru ponudi inovativno posjetiteljsko iskustvo, a inspiracija za labirint pronađena je u ornamentima narodnih nošnji iz bogate zbirke KUD-a Posavac.

Unutar labirinta se nalaze interpretacijske ploče sa zanimljivostima o posavskom kraju koje se otkrivaju tijekom rješavanja slučaja pljačke u labirintu. Potraga kroz kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu i za mlade i odrasle, te će posjetitelji saznati npr. zašto su se meli tavani u Dubrovčaku ili kako je vlastelin Dubrovčaka završio u volovskoj koži.

Kukuruzni labirint je projekt koji je inicirala Turistička zajednica Ivanić-Grada u partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom, Poljoprivrednim institutom Osijek, Muzejom Ivanić-Grada, Prijateljima baštine, KUD-om "Posavac" Dubrovčak Lijevi – Topolje i DVD-om Dubrovčak Lijevi.

Projektu je dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije u 2023. godini u kategoriji "Održivi turizam".

Labirint će ostati otvoren i za najveće turističke manifestacije u Ivanić-Gradu, 19. Bučijade, koja se održava od 6. do 8. listopada.

Iduće dvije nedjelje, 17. i 24. rujna, u poslijepodnevnim satima održat će se "Posavski dan", program koji će posjetiteljima ponuditi vožnju kočijom i posavskim konjima, poljoprivredne proizvode lokalnih proizvođača itd.

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater