RIJEKA

Zalutali medvjed odstrijeljen u Kostreni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Medvjed koji je potkraj svibnja uočen na području Kostrene, Kraljevice i Bakra ipak nije napustio to područje, a nakon što je ugrozio nekoliko građana, lovci su ga u nedjelju kasno navečer u Kostreni odstrijelili.

Potvrdio je to u ponedjeljak predsjednik Lovačkog društva „Jelen“ Orlando Francišković koji je rekao kako je Lovačko društvo reagiralo na poziv Centra 112 i građana, nakon što je dojavljeno da medvjed ugrožava ljude u Kostreni.

Objasnio je da je puška za uspavljivanje na raspolaganju samo interventnom timu koji se nalazi u Zagrebu te da su zbog hitnosti i ozbiljnosti situacije morali odmah reagirati, što su, uz odobrenje Veterinarskog instituta i stručnog tima, iako nerado, učinili.

Francišković je dodao kako je gotovo sigurno da je riječ o istom medvjedu koji je bio uočen ranije, ali se nije, kako se očekivalo nakon usmjeravanja prema šumi, u nju i vratio.  

Pretpostavlja se da je riječ o mlađem medvjedu koji se zbog opasnosti od alfa mužjaka tijekom sezone parenja udaljio od majke, dodao je.

Mlađi medvjed viđen je potkraj svibnja u naseljima na području Kraljevice, Bakra i Kostrene, a nakon što su ga lovci i interventni tim usmjerili prema visokoj šumi na području Gorskog kotara, očekivalo se da je napustio to područje.

No, medvjed je tijekom vikenda uočen u Kostreni i ugrozio je nekoliko ljudi te su ga lovci, u nazočnosti policije, odstrijelili.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater