HOUSTON

Guns N'Roses tužili Guns and Roses

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki rock band Guns N' Roses tužio je kompaniju koja vodi internetsku prodavaonicu oružja Texas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je tvrtka nezakonito svojem nazivu pridodala naziv grupe.

Odvjetnici benda tvrde da tvrtka koja vodi 'online' prodavaonicu vara potrošače navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom. 

"Guns N' Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način biti povezani s tuženikom, trgovinom vatrenim oružjem", kaže se u tužbi. 

Usto, tvrdi bend, "taj diler oružjem iznosi politička stajališta povezana s propisima i kontrolom vatrenog oružja koje mogu izazvati podjele".

Guns N' Roses, osnovan 1984., jedan je od najuspješnijih bendova svih vremena, član Rock & Roll Hall Kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Axl Rose, Saul "Slash" Hudson i Michael "Duff" McKagan.

U tužbi stoji da internetskom trgovinom oružja Texas Guns and Roses upravlja tvrtka Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, streljivo, optičke nišane, pancirke i slično.

Tvrtka je pod spornim nazivom registrirana u Houstonu 2016. bez ikakva odobrenja, licence ili suglasnosti benda, kaže se u tužbi. 

Odvjetnici benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korištenja naziva internetske prodavaonice i zasad nespecifiranu odštetu. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of