ZAGREB

Njemački dark ambient jazz sastav Bohren & Der Club of Gore dolazi u Kino SC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemački dark ambient sastav Bohren & Der Club of Gore nastupit će 23. svibnja 2023. u Kinu SC-a u Zagrebu u sklopu turneje kojom promoviraju album “Patchouli Blue”, devet godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu, izvijestio je organizator Dirty Old Booking.

Uvijek rado viđeni, i već dobro poznati domaćoj publici, Bohren & Der Club of Gore njemački su dark ambient i doom jazz sastav koji iza sebe imaju osam studijskih albuma.

Prvi album "Gore Motel" objavili su 1994. godine i od tada počinje njihovo alkemijsko povezivanje jazza, ambijentalne glazbe i doom metala.

Njihovi veliki fanovi su Stephen O'Malley (SunnO) i Mike Patton, koji ih preko svojeg Ipecac Recordingsa izdaje za tržište SAD-a i pojavljuje se na njihovom albumu "Beileid" iz 2011. godine.

Pet godina nakon posljednjeg albuma “Piano Nights” i više od jedanaest godina nakon albuma “Dolores” Bohren & Der Club of Gore objavili su 2020. svoj osmi studijski album “Patchouli Blue” koji sadrži netipično velik broj pjesama za bend.

Trajanje albuma, koje je nešto više od sat vremena, implicira da u vrlo kratkom vremenu slušatelj utone u jedinstvenu Bohrenovu simulaciju u kojoj usporeno i spokojno uživa u melodijama.

Ovisno o temperamentu osobe, mogu biti potrebne dvije, ponekad i četiri note, ili čak dvije minute, da se spozna činjenica da je slušatelj sada na Bohrenovom terenu i mora pratiti njihova pravila.

Korištenje orgulja nikog ne ostavlja ravnodušnim i baca na koljena, a saksofon svu napetost usmjerava na krajolik koji mašta stvara.

Ako pitate bend “Patchouli Blue” album savršeni je omjer svega što ih opisuje i zbog čega ih fanovi vole: istovremeno čudan i taman, spor, ali lagan, uzvišen, tih.

Jedanaest zvučnih skulptura, koje su Bohreni napornim i discipliniranim radom oslobodili svake suvišnosti, nudi slušatelju kartu za drugu dimenziju, u koju jednom kad kroči uvijek se vraća, navodi organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini